הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 ק"ג אוכמניות טריות או מוקפאות
1 כוס סור
3/4 כוס מים
1 כף ריבת דומדמניות (או ריבה אחרת)
אופן ההכנה
לשטוף את אוכמניות ולהסיר את הגבעולים. ליבש ולהניח בצד. (אוכמניות קפואות להפשיר)
בסיר, לשים סוכר ומים , להביא לידי רתיחה ולבשל עד שהסירופ מסמיך.
להסיר מהאש.
לערבב לתוך הסירופ את האוכמניות ולקרר.
לסנן לסיר אחר את המיץ.
להניח את האוכמניות על כלי הגשה.
להוסיף ריבה למיץ ולבשל על אש גבוהה עד להקטנת הכמות ולהסמכת התערובת.
לשפוך את הסירופ על האוכמניות ולקרר. להגיש קר עם קצפת.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון