הוראות הכנה
מרכיבים
2 שוקי אווז
¼ כוס רוטב מנגו חריף (ניתן להשיג במרכולים מן המזרח הרחוק)
¼ כוס יין לבן יבש
1 שן שום קצוצה
אופן ההכנה
במחבת חמה מאוד מניחים את שוקי האווז כאשר צד העור כלפי מטה (כך הם יגירו שומן שיטגן אותם). לאחר שהעור הופך שחום ופריך (קריספי) הופכים את השוק לטיגון קל של שלוש דקות גם בצד השני. מוציאים את השוקיים מן המחבת ונפטרים מעודף השומן שנצבר שם. מחזירים את המחבת לאש ומוסיפים את השום. מערבבים מעט ומיד מוסיפים את היין. אחרי דקה מוסיפים גם את רוטב המנגו ומייד מנמיכים את האש. מערבבים. מחזירים את השוקיים למחבת כאשר צד העור כעת פונה כלפי מעלה. מכסים בנייר אלומיניום ומבשלים כך על אש נמוכה כרבע שעה.
מניחים את השוקיים בצלחת הגשה ויוצקים על כל שוק 3-4 כפות מהרוטב. מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון