הוראות הכנה
מרכיבים
4 סטייקים של סלמון, כ"א במשקל 200 גרם, טרי או מופשר
4 כפות שמן קנולה
מלח, פלפל שחור
רוטב
2 כפות שמן קנולה
1 בצל בינוני, קצוץ דק מאוד
2 שיני שום, קצוצות
חצי כוס יין לבן
4 כפות ריבת מישמש
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר דק
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
מלח, פלפל שחור
קישוט
לימון פרוס
עלי ביבי
4 עגבניות שרי
אופן ההכנה
אם משתמשים בפילטים של סלמון קפוא מפשירים אותם לגמרי. שוטפים ומייבשים במגבות נייר. מתבלים במלח ופלפל שחור.
מכינים את הדגים: במחבת גדולה שמים 4 כפות שמן קנולה ומחממים היטב. שמים את הפילטים על העור, בתוך השמן החם. אפשר לכסות את המחבת כי השמן מתיז.
מקטינים את הלהבה ומניחים לסלמון להיטגן, 6 עד 8 דקות, או עד שהעור נהפך פריך והבשר של הסלמון משנה את צבעו והוא הופך להיות ורוד אטום ולא כתום נוצץ.
בינתיים מכינים את הרוטב: שמים במחבת אחרת או בסיר קטן את השמן ואת הבצל. מבשלים כמה דקות עד שהבצלים מתרככים אך לא משחימים. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את היין, ריבת המישמש והג'ינג'ר מבשלים על אש נמוכה תוך ערבוב. מוסיפים גם את רוטב הצ'ילי. טועמים ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
כשהרוטב די הסמיך יוצקים חלק ממנו על נתחי הסלמון שבמחבת וממשיכים לבשל יחד לספיגת הטעם, עוד 4 דקות.
להגשה, מניחים מנה של סלמון על הצלחת ויוצקים עליה מהרוטב שנשאר. מקשטים בעלי ביבי, עגבניות שרי ופרוסות לימון. מגישים חם
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון