חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סלמון בזיגוג מישמש וג'ינג'ר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סלמון בזיגוג מישמש וג'ינג'ר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
4 סטייקים של סלמון, כ"א במשקל 200 גרם, טרי או מופשר
4 כפות שמן קנולה
מלח, פלפל שחור
רוטב
2 כפות שמן קנולה
1 בצל בינוני, קצוץ דק מאוד
2 שיני שום, קצוצות
חצי כוס יין לבן
4 כפות ריבת מישמש
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר דק
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
מלח, פלפל שחור
קישוט
לימון פרוס
עלי ביבי
4 עגבניות שרי
אופן ההכנה
אם משתמשים בפילטים של סלמון קפוא – מפשירים אותם לגמרי. שוטפים ומייבשים במגבות נייר. מתבלים במלח ופלפל שחור.
מכינים את הדגים: במחבת גדולה שמים 4 כפות שמן קנולה ומחממים היטב. שמים את הפילטים על העור, בתוך השמן החם. אפשר לכסות את המחבת כי השמן מתיז.
מקטינים את הלהבה ומניחים לסלמון להיטגן, 6 עד 8 דקות, או עד שהעור נהפך פריך והבשר של הסלמון משנה את צבעו והוא הופך להיות ורוד אטום ולא כתום נוצץ.
בינתיים מכינים את הרוטב: שמים במחבת אחרת או בסיר קטן את השמן ואת הבצל. מבשלים כמה דקות עד שהבצלים מתרככים אך לא משחימים. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את היין, ריבת המישמש והג'ינג'ר מבשלים על אש נמוכה תוך ערבוב. מוסיפים גם את רוטב הצ'ילי. טועמים ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
כשהרוטב די הסמיך יוצקים חלק ממנו על נתחי הסלמון שבמחבת וממשיכים לבשל יחד לספיגת הטעם, עוד 4 דקות.
להגשה, מניחים מנה של סלמון על הצלחת ויוצקים עליה מהרוטב שנשאר. מקשטים בעלי ביבי, עגבניות שרי ופרוסות לימון. מגישים חם
מגיש: אורנה
מקור:
שתף את המתכון