הוראות הכנה
מרכיבים
עוף גדול שלם (1.5 עד 2 ק"ג)
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
רבע כפית פלפל לבן
חצי כפית אבקת שום
3 כפות שמן
4 כפות סירופ מייפל (אדר)
2 כפות מים
מלית
חצי בצל קצוץ דק
רבע כוס שמן
50 גרם מרגרינה
5 עלי מרווה, קצוצים
2 כוסות קרוטונים מתובלים
חצי כוס מרק צח (או מים וחצי כפית אבקת מרק עוף)
1 ביצה גדולה
1 גבעול סלרי עלים, קצוץ
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
100 גרם אגוזים קצוצים גס
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה
בוחרים עוף שנראה טוב ובעל עור שלם ולא קרוע. שוטפים ומייבשים אותו ומסירים את כל הנוצות שנשארו. מערבבים את הפפריקה עם המלח, הפלפל, אבקת השום והשמן. מורחים את העוף במשחת התבלינים, מכל הצדדים. רצוי למרוח בעזרת מברשת מטבח.
מכינים את המלית: מטגנים את קוביות הבצל בשמן מעורב במרגרינה ומרווה, רק עד שהבצלים מתרככים. שמים את הקרוטונים בקערה ומוסיפים להם את הבצל כולל כל הנוזלים שבמחבת. יוצקים על הכל את המרק ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור. מוסיפים את הביצה, הסלרי, הפטרוזיליה והאגוזים, מערבבים היטב ומניחים ל-10 דקות עד שמרבית הנוזלים נספגים בקרוטונים.
דוחסים את המלית אל תוך חלל העוף. סוגרים את הפתח בעזרת קסמי שיניים מעץ. אם רוצים, קושרים את הרגליים והופכים את הכנפיים אל מתחת לגב כדי שהעוף יקבל צורה נאה. מסדרים את העוף בתבנית חסינת חום החזה כלפי מעלה. מערבבים את רוטב המייפל עם המים ומושחים את העוף בעזרת מברשת. אם נשארה מלית שמים אותה ליד העוף בתבנית.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צלסיוס) במשך 30 דקות. מורחים עוד רוטב מייפל מדולל. אופים במשך שעתיים, וכל חצי שעה מברישים את העוף ברוטב החום. לפני סוף האפייה, וכדי להגיע לצבע שחום יפה, מגבירים את החום ל-190 מעלות ואופים עוד 15 דקות. לבסוף מגבירים ל-210 מעלות ואופים 5 דקות אחרונות להשחמה ולפריכות.
מניחים מחוץ לתנור לפחות ל-20 דקות, כדי להקל את החיתוך. מביאים את העוף בשלמותו לשולחן, ומחלקים אותו למנות לעיני הסועדים. לכל מנת בשר צריכה להתלוות גם מלית.
מגיש:
מקור: רות סירקיס
שתף את המתכון