חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


דג בסגנון קריאולי בציפוי פקאן פריך
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

דג בסגנון קריאולי בציפוי פקאן פריך
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
4 פילטים של באס, דניס, או דג אחר (כ- 600 גרם)
רבע כוס שמן קנולה
ציפוי פקאן
100 גרם אגוזי פקאן
חצי כוס קמח
1 כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית מלח
שמינית כפית פלפל שחור
1 כפית תבלין קייג'ן
1 ביצה
סלט
2 כוסות תערובת עלי בייבי
2 כפות מיץ לימון טרי
4 כפות שמן חמניות
חצי כוס אגוזי פקאן
מלח, פלפל שחור
מחית תירס
1 כוס תירס קפוא
חצי כוס מים
1 כף בצל קצוץ דק
25 גרם חמאה
1 כף קמח רגיל
1 כוס שמנת לבישול
רבע כפית תבלין קייג'ן
מלח, פלפל שחור
רוטב חום
25 גרם חמאה
2 כפות מיץ לימון טרי ומסונן
1 כף רוטב ווסטרשייר (או רוטב סויה)
1 כפית דבש
אופן ההכנה
מכינים את מחית התירס: שומרים 2 כפות גרעיני תירס שלמים. מרסקים את השאר, יחד עם המים, במעבד מזון עד לקבלת מחית די חלקה. בסיר בינוני מטגנים את הבצל בתוך חמאה מומסת רק עד שהוא שקוף, מוסיפים את הקמח ובוחשים עד שהוא נספג בחמאה, במשך 2 דקות. מוסיפים תוך ערבוב מתמיד את השמנת ואת התירס המרוסק, עם הנוזלים. מבשלים 5 דקות, תוך ערבוב מזדמן, עד שנוצר רוטב אחיד. מוסיפים את גרעיני התירס השלמים. מתבלים בתבלין קייג'ן, טועמים ומוסיפים עוד מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
מכינים את הרוטב החום: מחממים את החמאה במחבת קטנה ומטגנים אותה עד שהיא מתחילה להשחים. מיד מורידים מהאש ומוסיפים תוך בחישה את מיץ הלימון, הרוטב והדבש. בוחשים היטב.
מכינים את הסלט: מערבבים בקערה את עלי הביבי עם מיץ הלימון והשמן. מתבלים במלח ופלפל שחור. מטגנים טיגון קל את אגוזי הפקאן השלמים (50 גרם) בכף שמן, במחבת, זורים עליהם מלח ופלפל.
מכינים את הדג: שוטפים את הפילטים ומייבשים במגבות נייר.
מרסקים במעבד מזון את הפקאנים (100 גרם) עד שהם מרוסקים לגמרי.
שמים בצלחת שטוחה, מוסיפים את הקמח ואת התבלינים ומערבבים היטב.
טורפים את הביצה עם רבע כוס מים.
טובלים כל אחד מהפילטים בתוך הביצה ואחר כך בתערובת הפקאנים והקמח.
מהדקים את התערובת אל הדג משני הצדדים.
במחבת גדולה מחממים את השמן עד שהוא חם מאוד. שמים את הפילטים, על צד העור ומטגנים 4 דקות מצד אחד, או עד להשחמה. מקטינים מעט את הלהבה, הופכים ומטגנים מהצד השני עוד 2 דקות.
הרכבת המנה: מניחים במרכז כל צלחת את מחית התירס. מסדרים עליה את הדג המטוגן ועליו את הסלט. זורים למעלה את אגוזי הפקאן המטוגנים. יוצקים מסביב את הרוטב החום.
מגיש: אורנה
מקור: רות סירקיס
שתף את המתכון