חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ארנצ'יני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קציצות אורז ממולאות ומטוגנות - מתכון איטלקי
ארנצ'יני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קציצות אורז ממולאות ומטוגנות - מתכון איטלקי
הוראות הכנה
מרכיבים
לאורז:
3 כוסות אורז עגול לריזוטו
זעפרן
3 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת
2 ביצים טרופות
מלח ופלפל
למילוי:
150-200 גרם גבינת מוצרלה קצוצה גס או חתוכה לקוביות קטנטנות
3-4 עגבניות מיובשות בשמן, מסוננות וקצוצות
15-20 עלים בזיליקום או כף עשבי תיבול כגון אורגנו או טימין
מלח ופלפל
לטיגון:
1/2 כוס פירורי לחם
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
1. מבשלים את האורז עם הזעפרן כרגיל (רצוי בציר עוף או ירקות). מוסיפים לאורז החם את גבינת הפרמזן ומערבבים היטב. מצננים מעט.
2. כשהאורז הצטנן מעט, מוסיפים את הביצים ומערבבים.
3. מרטיבים את כפות הידיים. מניחים כף אורז על כף היד, ומשטיחים. מניחים במרכז עלה בזיליקום ומעליו מעט עגבניות קצוצות, ו-4-3 קוביות מוצרלה. סוגרים את כף היד סביב המילוי ויוצרים כדור שבמרכזו המילוי (מוסיפים מעט אורז על הפתח שנותר, כדי לוודא שהאורז עוטף לגמרי את המילוי. מכינים כדורים נוספים.
4. שופכים את פירורי הלחם לקערית. מגלגלים כל כדור בפירורים עד שהוא עטוף כולו ומניחים על צלחת שטוחה (אם רוצים ציפוי עבה יותר, אפשר לטבול את הכדורים קודם בביצה טרופה, ואחר-כך לגלגל בפירורי הלחם).
5. מטגנים בשמן עמוק חם, כמה כדורים בכל פעם, עד שהם זהובים ופריכים. מספיגים על מגבות מטבח ומגישים מיד.
(אפשר להגיש עם מטבל שהוכן מעגבניות טריות מגוררות, מתובלות בשום, פלפל, מלח ועשבי תיבול).
מגיש: han_solo
מקור:
שתף את המתכון