חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סופלה שוקולד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סופלה שוקולד נהדר, לא קשה להכין, ניתן להקפיא אבל בדרך כלל נעלם במהירות האור.
סופלה שוקולד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סופלה שוקולד נהדר, לא קשה להכין, ניתן להקפיא אבל בדרך כלל נעלם במהירות האור.
הוראות הכנה
מרכיבים
200 גר. שוקולד מריר (75% קאקאו) שבור לחתיחות קטנות
200 גר. חמאה חתוכה לקוביות קטנות
2 כפות ברנדי
110 גר. סוכר חום בהיר (דמררה)
4 ביצים גדולות שלמות
4 חלמונים
כפית וחצי תמצית וניל
60 גר. קמח רגיל
אופן ההכנה
1. הכנס את השוקולד, ברנדי וחמאה לסיר כפול, על המים בסיר התחתון להיות על סף רתיחה ואסור שהמים יהיו במגע עם תחתית הסיר העליון. על השוקולד והחמאה להנמס (בערך 6-7 דקות) ולאחר מכן,יש להוריד מהחום ולערבב היטב עד שמקבלים מרקם חלק ומבריק.
2. בזמן המסת השוקולד וחמאה, הכנס את הסוכר,הביצים השלמות, החלמונים ווניל בקערה גדולה וערבב בעזרת מערבל עד להכפלת נפח התערובת (בין 5 - 10 דקות ) וקבלת מרקם סמיך.
3. שפוך את השוקולד המומס לקערה עם תערובת הביצים (לא למרכז אלא מסביב) ולאחר מכן, נפה את הקמח פנימה. תוך כדי שימוש בכף מתכת (מאוד חשוב!) קפל את התערובת פנימה עד לקבלת תערובת אחידה. חשוב מאוד לא למהר ולעבוד כל הזמן באותו כיוון.
4. חלק את התערובת ל-8 כלים חסיני אש משומנים בנפח של כ-175 מל. (Rammekins) בשלב זה ניתן לכסות את הכלים בניילון נצמד ולהקפיא.
5. חמם את התנור לכ-200 מעלות ואפה את הסופלה ל-12 דקות (15 במידה והם היו במקפיא). הוצא מהתנור ותן להם לעמוד כדקה ( שתי דקות עם הם היו במקפיא) לפני הוצאתם מהכלים.
הגש מיד עם שמנת מתוקה לא מוקצפת.
מגיש: philby
מקור: Deliah Smith
שתף את המתכון