הוראות הכנה
מרכיבים
2 חזות אווז
1 כף רוטב סויה
1 כוס יין אדום חצי מתוק
1 כף חומץ בלסמי
2 שיני שום כתושות
2 בצלצלי שאלוט קצוצים דק מאד
1 פלפל צ'ילי קצוץ דק
1 כף דבש
סלט עלי בייבי
אופן ההכנה
חורצים חריצים בצורת שתי וערב על עור האווז.
מערבבים בקערה את היין עם הסויה, השום, הצ'ילי ובצלצלי השאלוט. יוצקים על חזה האווז ומניחים להשרייה כשלוש שעות.
מחממים מחבת כבדה לחום גבוה. מניחים את חזות האווז במחבת כאשר צד העור כלפי מטה. כאשר הצד הזה הופך פריך (לאחר שהגיר המון שומן), תהליך שלוקח בין שבע לעשר דקות, הופכים צד ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 15-17 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים את חזות האווז על קרש חיתוך למנוחה של 10 דקות.
בינתיים נפטרים מעודפי השומן במחבת ומחזירים אותה לכיריים. יוצקים את החומץ הבלסמי למחבת ומגרדים את התחתית בעזרת כף עץ. מוסיפים את שאר מרכיבי המשרה (נוזלים ומוצקים) והדבש ומביאים לרתיחה. מצמצמים ליצירת רוטב מעט סמיך (כעשר דקות). מסננים.
בצלחת הגשה מניחים סלט עלי בייבי. פורסים את חזות האווז ומניחים על הסלט בצורת מניפה. יוצקים מעל את רוטב היין האדום.
מגישים מייד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון