חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חזה אווז צלוי ברוטב יין אדום על מצע ירוק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חזה אווז צלוי ברוטב יין אדום על מצע ירוק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 חזות אווז
1 כף רוטב סויה
1 כוס יין אדום חצי מתוק
1 כף חומץ בלסמי
2 שיני שום כתושות
2 בצלצלי שאלוט קצוצים דק מאד
1 פלפל צ'ילי קצוץ דק
1 כף דבש
סלט עלי בייבי
אופן ההכנה
חורצים חריצים בצורת שתי וערב על עור האווז.
מערבבים בקערה את היין עם הסויה, השום, הצ'ילי ובצלצלי השאלוט. יוצקים על חזה האווז ומניחים להשרייה כשלוש שעות.
מחממים מחבת כבדה לחום גבוה. מניחים את חזות האווז במחבת כאשר צד העור כלפי מטה. כאשר הצד הזה הופך פריך (לאחר שהגיר המון שומן), תהליך שלוקח בין שבע לעשר דקות, הופכים צד ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 15-17 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים את חזות האווז על קרש חיתוך למנוחה של 10 דקות.
בינתיים נפטרים מעודפי השומן במחבת ומחזירים אותה לכיריים. יוצקים את החומץ הבלסמי למחבת ומגרדים את התחתית בעזרת כף עץ. מוסיפים את שאר מרכיבי המשרה (נוזלים ומוצקים) והדבש ומביאים לרתיחה. מצמצמים ליצירת רוטב מעט סמיך (כעשר דקות). מסננים.
בצלחת הגשה מניחים סלט עלי בייבי. פורסים את חזות האווז ומניחים על הסלט בצורת מניפה. יוצקים מעל את רוטב היין האדום.
מגישים מייד.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון