הוראות הכנה
מרכיבים
1 נתח סינטה או אנטריקוט
1 כוס שמן זית
1 1/2 כוס חרדל
שיני שום
1 כוס דבש
מלח, פלל גרוס
עלי רוזמרין טריים
חוט שפגט
אופן ההכנה
בנתח הסינטה מורידים את השומן העבה, בנתח האנטריקוט משאירים את השומן.
מכינים מרינדה מחרדל, דבש, שמן זית ופלפל גרוס. קושרים את הבשר לאורכו ומשבצים בו את שיני השום (עושים חתכים עמוקים עם הסכין ומכניסים לשם את שן השום). מורחים את המרינדה בתנועות עיסוי , ומוסיפים את ענפי הרוזמרין לאורך הנתח, מתחת לחוט. (עדיף להשרות את הבשר במרינדה יומיים לפני ההכנה). עושים לבשר סגירה במחבט (כדי שהמיצים יישארו בפנים) או בתנור: מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מניחים את הבשר על רשת התנור כשמתחת יש תבנית למיצים (עם מעט נוזל בתוכה, שלאחר מכן משתמשים בו לרוטב) ומכניסים לעשר דקות, מנימיכים את חום התנור ל 200 מעלות. זמן הריכוך הוא בין 20 ל 25 דקות לכל 1 ק"ג של בשר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון