הוראות הכנה
מרכיבים
3 חצילים בינוניים
בלילה מ-3 ביצים
שמן לטיגון
20 שיני שום כתושות
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
לתחמיץ:
1 כוס חומץ טבעי
1 כוס מים פושרים
1 כף סוכר
1 כף מלח
אופן ההכנה
פורסים את החצילים, ממליחים ומשהים לחצי שעה.
מנערים ומספיגים את שאריות הנוזלים בנייר מטבח.
טובלים את פרוסות החצילים בבלילת הביצים ומטגנים אותן במחבת עם שמן חם.
מסדרים בתוך כלי את פרוסות החצילים המטוגנים ומפזרים על כל פרוסה קצת שום כתוש ושיכבה נדיבה של פטרוזיליה קצוצה.
ממשיכים ומניחים מעל שכבות נוספות של חצילים, שום ופטרוזיליה.
מערבבים היטב את כל חומרי התחמיץ, עד שהסוכר והמלח נמסים ויוצקים מעל החצילים עד לכיסוי.
סוגרים היטב את הכלי ומעבירים לכמה שעות למקרר.
החצילים יכולים להישמר במקרר עד חודש.
מגיש:
מקור: אסנת לסטר
שתף את המתכון