הוראות הכנה
מרכיבים
ו חציל גדול וארוך!
2 פלפלים אדומים
1 פלפל צהוב
1 חבילה גבינת פרומעז
1 חבילה גבינת "חמד"
מספיק 2 מהממרחים האלה לבחירתכם:
ממרח פסטו
ממרח זיתים (טאפנד)
ממרח פלפלים
אופן ההכנה
1.פורסים את החציל לאורכו לרצועות דקות ממליחם ונותנים לו להוציא את הנוזלים לחצי שעה.
2.קולים את הפלפלים בתנור על גריל לכ- חצי שעה ( עד שהקליפה מתחילה להשרף).מוציאים ושמים מיד בכלי אטום (או שסוגרים עם ניילון נצמד)
3. מטגנים את החצילים ושמים על נייר סופג.
4. מעררבבים את שתי הגבינות לעיסה אחידה ומחזירים למקרר לצינון.
5. קולפים את הפלפלים ,מנקים מהגרעינים וקורעים לרצועות. משרים לפחות לשעה בחומץ עלי דפנה פלפל שטה ופלפל אנגלי (עדיף כמה שעות).
הרכבת המנה:
לוקחים קופסת פלטיק מרובעת או עגולה קטנה אך גבוהה ופורסים עליה ניילון נצמד- כך שנותרים שוליים גדולים מבחוץ - לכל הכיוונים.
מניחים פרוסות מהחציליםשיצפו את כל הקופסא גם כן - עם שוליים גדולים בחוץ.
לוקחים 1/3 מכמות הגבינה ויוצרים פרוסה דקה שתתאים לגודל הקופסא.מניחים על החצילים.
לוקחים כפית גדושה של אחד הממרחים ומורחים על הגבינה.
מניחים שוב גבינה ושוב מהממרח השני.גבינה ועליה חתיכות מהפלפלים - קצת אדום קצת צהוב...
סוגרים את החבילה עם שולי החצילים ואם זה לא מספיק מוסיפים עוד פרוסת חציל, ככה שיסגר יפה.. סוגרים מעל עם הנילון חזק וצמוד !!!!!
שמים במקרר לכמה שעות טובות - הכי טעם אחרי יום...
מגישים עם פמה פלפלים קלויים שנשארו מסביב...
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון