הוראות הכנה
מרכיבים
700 גר' לימונים סינים
1.5 ליטר מים
1ק"ג סוכר
3 מקלות קינמון
אופן ההכנה
. שוטפים את התפוזונים. קוטמים את הקליפה הצהובה הדקה משני צדדיה, חותכים לרצועות דקות ושומרים בצד.
2. חותכים את הפרי לקוביות של ס"מ על ס"מ. אם מוצאים גרעינים, צוררים אותם בפיסת בד גזה, יחד עם ההל או תבלין אחר.
3. מניחים בסיר את קוביות הפרי, רצועות הקליפה ושקית הגרעינים. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מבשלים שעה ברתיחה עדינה. מסירים את הקצף מדי פעם.
4. אחרי שעה מוסיפים את הסוכר, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים עד
שהריבה מתייצבת.
7. מוציאים את שקיק הגרעינים ומעבירים את הריבה לצנצנות מפוסטרות (צנצנות שנטבלו במים רותחים).
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון