הוראות הכנה
מרכיבים
חצי מחזה הודו שלם (פרפר)
2 כוסות אורז מבושל/פתיתים/עדשים
בצל
פטריות (6-7) יחידות או חצי קופסת שמורי פטריות משומרות
חצי גזר חתוך לקוביות
מלח
כמון
מעט צנוברים/פיסטוקים/שקדים מולבנים
פלפל שחור גרוס/טחון
4-6 כפות שמן
4-5 כפות פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
מכינים את הקטניות
מטגנים את הבצל + הפטריות +גזר + הקטניות במעט שמן(2-3 כפות)
מוסיפים התבלינים, פירות יבשים פטרוזיליה
לוקחים את חזה ההודו ופותחים בו כיס, גדול ככל הניתן אולם בחלק הצר ביותר של הנתח
ממלאים את חזה ההודו. המהדרים יתפרו הנתח הממהרים יסגרו עם קסמי שניים והעצלנים לא יעשו דבר (זה לא נורא רק צריך לשמור שלא ישפך התוכן).
לאחר המילוי מוסיפים למחבת 2-3 כפות שמן ו"סוגרים" את הנתח מכל צדדיו, כדי לשמור על הנוזלים.
מניחים בתבנית חסינת אש ומכסים בנייר אלומיניום
אופים בתנור בחום 160 מעלות כ-60 דקות. אנא הזהרו להודו יש נטיה להתייבש לא להשאיר מעבר לכך.
להגשה פורסים הנתח וניתן להוסיף חרדל או רוטב חרדל או כל רוטב פיקנטי-חריף אחר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון