הוראות הכנה
מרכיבים
לפירות:
12-10 תפוחים(כ-2 ק"ג)מסוג גרנד אלכסנדר,קלופים,נקיים מליבה וחתוכים גס
1 ק"ג תותים,שטופים וחתוכים גס
קליפה מגוררת מ-1 לימון
3/4 כוס(150 גרם)סוכר חום
אפשרות:1 כף קונפיטורת תות או שזיפים או משמש
לבצק:
1/2 2 כוסות קמח
5 כפות(כ-80 גרם)סוכר
2 שקיקים(20 גרם)סוכר וניל
1 כפית קינמון
200 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה,קרה,חתוכה לקוביות
אופן ההכנה
1.מחממים את התנור לחום בנוני(180 מעלות)ומשמנים את התבנית.
2.הפירות:מסדרים את התפוחים והתותים בתבניות.מפזרים את הסוכר ואת הקונפיטורה(אם רוצים)ומנערים מעט את התבניות,כך שחלק מהסוכר יחדור פנימה.
3.הבצק:מערבבים בקערה גדולה את הקמח,קליפת הלימון,הסוכר,סוכר הוניל והקינמון.מוסיפים את החמאה ומעבדים באצבעות(במערבל או במעבד מזון בעל וו לישה),עד שנוצרים פירורים.מפזרים את הפירורים מעל הפירות בשכבה אחידה ואופים כ-25 דקות,עד שבצק מזהיב.מגישים חמים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון