הוראות הכנה
מרכיבים
3.פקעות ארטישוק ירושלמי חתוכות גס
3.בצלים לא קלופים חתוכים גס
2.ראשי שום חצויים
5. גזרים חתוכים גס
3. שורשי פטרוזיליה חתוכים גס
עלי פטרוזיליה מהשורשים
3. ראשי סלרי עם עלים, מופרדים וחתוכים גס
צרור טימין טרי
כ-5 עלי דפנה
שמן זית
בקבוק יין לבן יבש
גרגירי פלפל שחור
גרגירי פלפל אנגלי
אופן ההכנה
מטגנים את השורשים בטיגון חזק בשמן זית עד להשחמה.
כשמשחימים,מוסיפים את היין הלבן ומורידים בעזרתו משקעים.
מוסיפים מים עד לכיסוי+ את העלים,התבלינים ומבשלים כשעה ברתיחה עדינה.
יש לבדוק שהציר מצטמצם עד לכשליש לפחות.
מסננים ומפרידים את השורשים מעשבי התבלין,העלים והתבלינים.
מחזירים את השורשים לציר פרט לגזר (אלא אם רוצים את צבעו במרק).
טוחנים את השורשים בתוך המרק (אפשר גם לטחון לחוד ולהחזיר למרק)
מחממים ומוסיפים שמנת מתוקה או שמנת לבישול-הכמות לפי ההסמכה הרצוייה.
מתבלים במלח,פלפל ואגוז מוסקט.
בהגשה,מניחים כ-4 טורטליני גבינה (פסטה טרייה שבושלה לחוד) בקערית,על המרק.
ניתן גם להניח מעל כף פסטו או ריקוטה.
מגיש:
מקור: אשת_פוטיפר
שתף את המתכון