חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק קרם שורשים עם טורטליני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המרק הזה בנוי על ציר ירקות שבו לאחר הכנת הציר, ירקות השורש (ללא העלים הירוקים) חוזרים למרק ונטחנים יחד.
מרק קרם שורשים עם טורטליני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המרק הזה בנוי על ציר ירקות שבו לאחר הכנת הציר, ירקות השורש (ללא העלים הירוקים) חוזרים למרק ונטחנים יחד.
הוראות הכנה
מרכיבים
3.פקעות ארטישוק ירושלמי חתוכות גס
3.בצלים לא קלופים חתוכים גס
2.ראשי שום חצויים
5. גזרים חתוכים גס
3. שורשי פטרוזיליה חתוכים גס
עלי פטרוזיליה מהשורשים
3. ראשי סלרי עם עלים, מופרדים וחתוכים גס
צרור טימין טרי
כ-5 עלי דפנה
שמן זית
בקבוק יין לבן יבש
גרגירי פלפל שחור
גרגירי פלפל אנגלי
אופן ההכנה
מטגנים את השורשים בטיגון חזק בשמן זית עד להשחמה.
כשמשחימים,מוסיפים את היין הלבן ומורידים בעזרתו משקעים.
מוסיפים מים עד לכיסוי+ את העלים,התבלינים ומבשלים כשעה ברתיחה עדינה.
יש לבדוק שהציר מצטמצם עד לכשליש לפחות.
מסננים ומפרידים את השורשים מעשבי התבלין,העלים והתבלינים.
מחזירים את השורשים לציר פרט לגזר (אלא אם רוצים את צבעו במרק).
טוחנים את השורשים בתוך המרק (אפשר גם לטחון לחוד ולהחזיר למרק)
מחממים ומוסיפים שמנת מתוקה או שמנת לבישול-הכמות לפי ההסמכה הרצוייה.
מתבלים במלח,פלפל ואגוז מוסקט.
בהגשה,מניחים כ-4 טורטליני גבינה (פסטה טרייה שבושלה לחוד) בקערית,על המרק.
ניתן גם להניח מעל כף פסטו או ריקוטה.
מגיש: אשת_פוטיפר
מקור: אשת_פוטיפר
שתף את המתכון