חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק קרופניק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק קרופניק שהוא ארוחה בפני עצמה ובאמת אין צורך בכלום יותר.העיקר העצם. המרק הזה נחשב ל"מרק של עניים" בגלל ההרכב הלא-בשרי שלו אבל אני - מוכנה כל החורף לחיות ממנו ומי שמתעסק בענייני דיאטה - תאמינו או לא זו ארוחה שלמה - ומי שיוכל לקום מהשולחן ולדרוש עוד משהו - שיקום. אני אישית קונה עצמות מוח - שאין עליהן שומן אלא רק סחוס. זה כל הכיף אח"כ. לא צריך כלום !
מרק קרופניק
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק קרופניק שהוא ארוחה בפני עצמה ובאמת אין צורך בכלום יותר.העיקר העצם. המרק הזה נחשב ל"מרק של עניים" בגלל ההרכב הלא-בשרי שלו אבל אני - מוכנה כל החורף לחיות ממנו ומי שמתעסק בענייני דיאטה - תאמינו או לא זו ארוחה שלמה - ומי שיוכל לקום מהשולחן ולדרוש עוד משהו - שיקום. אני אישית קונה עצמות מוח - שאין עליהן שומן אלא רק סחוס. זה כל הכיף אח"כ. לא צריך כלום !
הוראות הכנה
מרכיבים
4 - 5 גזרים
2-3 קישואים
4-5 תפוחי אדמה
בצל גדול חתוך לפרוסות עגולות בעובי בינוני
1 וחצי כוס גריסי פנינה- מושרים ושטופים היטב
2 עצמות מוח - שיש עליהם סחוס וקצת בשר
המון פטרוזיליה וסלרי עלים - שטוף ורחוץ
אופן ההכנה
הכנה:
לשטוף ולהשרות את הגריסים
לחתוך את כל הירקות לקוביות בגודל בינוני
להכניס לסיר לפי הסדר הבא:
לטגן את פרוסות הבצל עד שישחים.
להוסיף הגזר, הקישואים ואת העצמות. לערבב היטב ולאדות כ- 5-6 דקות.
להוסיף כף אבקת מרק עוף ולהמשיך לבחוש
להוסיף מים עד כמה שגודל הסיר מאפשר ולהרתיח. להוריד את האש ללהבה בינונית ולבשל כ-10 דקות.
להוסיף את הגריסים השטופים ואת תפוחי האדמה ושוב לתת רתיחה קטנה.
להוסיף בשל זה את הצרור הגדול של הירק למרק ולבשל כ- חצי שעה נוספת על אש בינונית עד נמוכה או עד שהגריסים ותפוחי האדמה מוכנים. בשלב זה לא לבחוש יותר מדי בסיר על מנת שתפוחי האדמה ישארו במצב של קוביות. במהלך הבישול בשום פנים ואופן לא להוסיף מים נוספים לסיר. לטבל במלח לפי הטעם. אפשר להוסיף לקראת סוף הבישול פטריות מיובשות.
מגיש: lee75
מקור: פורום
שתף את המתכון