הוראות הכנה
מרכיבים
1 תפוז גדול: קליפה מגוררת דק + מיץ
120 גרם חמאה
6 ביצים
120 גרם אבקת סוכר
180 גרם שוקולד מריר (70%)
2 כפות ליקר תפוזים (טריפל-סק, סברה או גרנד-מרנייה)
1 שמנת מתוקה
אופן ההכנה
להמיס את השוקולד עם החמאה בסיר על אש נמוכה.
אחרי שנמסה תערובת השוקולד, מוסיפים את הליקר, מיץ התפוז והקליפה. מערבבים היטב ומורידים מהאש.
מפרידים הביצים ומקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף חזק, לא מאוד.
להוסיף את החלמונים, אחד- אחד, לתערובת השוקולד עד שמעורבב היטב.
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת חזקה.
מערבבים בזהירות, מבלי לשבור את הקצף והקצפת, בתנועות קיפול, את הקצפת והקצף לתוך תערובת השוקולד.
אפשר למזוג את המוס לקערות אישיות, אפשר לקערת זכוכית מרכזית ואפשר להפוך את המוס לטירמיסו:
מניחים בישקוטים בתבנית מלבנית או אחרת, להרטיב רק מעט בטיפות חלב (לא לטבול), לשים שכבת מוס על הבישקוטים. אפשר לשים שכבה שניה של בישקוטים ולסיים במוס.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון