הוראות הכנה
מרכיבים
1 בטטה גדולה קלופה וחתוכה גס
1 תפוח אדמה גדול פרוס במנדולינה
150 גרם פטריות שמפיניון פרוסות
½ בצל גדול פרוס
1 שן שום קצוצה
2 גביעי שמנת חמוצה
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
3 כפות קמח תופח
3 ביצים
100 גרם גבינת עיזים קצוצה
2 כפות שמן זית
¼ כפית אגוז מוסקט מגורר
מלח ופלפל
אופן ההכנה
במחבת גדולה מחממים את שמן הזית. מטגנים קלות את הבצל. כאשר נהיה שקוף מוסיפים את הפטריות והשום. מטגנים ביחד כשתי דקות. מוסיפים גביע שמנת חמוצה אחד, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. מבשלים ביחד עד לצמצום כל הנוזלים שהופרשו על ידי הפטריות והשמנת. מניחים בצד.
בסיר קטן מבשלים את הבטטה עד לריכוך ויוצרים ממנה מחית. מעבירים את מחית הבטטה לקערה גדולה ומערבבים עם תערובת הפטריות. מוסיפים את כל הגבינות והשמנת הנותרת ומערבבים היטב. מוסיפים את הקמח ואת הביצים ומערבבים היטב.
מעבירים לתבנית פאי בקוטר 26. מסדרים מעל את פרוסות תפוחי האדמה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כארבעים דקות.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון