חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פשטידת בטטה, פטריות, גבינות ותפוח אדמה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פשטידת בטטה, פטריות, גבינות ותפוח אדמה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 בטטה גדולה קלופה וחתוכה גס
1 תפוח אדמה גדול פרוס במנדולינה
150 גרם פטריות שמפיניון פרוסות
½ בצל גדול פרוס
1 שן שום קצוצה
2 גביעי שמנת חמוצה
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
3 כפות קמח תופח
3 ביצים
100 גרם גבינת עיזים קצוצה
2 כפות שמן זית
¼ כפית אגוז מוסקט מגורר
מלח ופלפל
אופן ההכנה
במחבת גדולה מחממים את שמן הזית. מטגנים קלות את הבצל. כאשר נהיה שקוף מוסיפים את הפטריות והשום. מטגנים ביחד כשתי דקות. מוסיפים גביע שמנת חמוצה אחד, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. מבשלים ביחד עד לצמצום כל הנוזלים שהופרשו על ידי הפטריות והשמנת. מניחים בצד.
בסיר קטן מבשלים את הבטטה עד לריכוך ויוצרים ממנה מחית. מעבירים את מחית הבטטה לקערה גדולה ומערבבים עם תערובת הפטריות. מוסיפים את כל הגבינות והשמנת הנותרת ומערבבים היטב. מוסיפים את הקמח ואת הביצים ומערבבים היטב.
מעבירים לתבנית פאי בקוטר 26. מסדרים מעל את פרוסות תפוחי האדמה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כארבעים דקות.
מגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון