הוראות הכנה
מרכיבים
בצק:
150 גרם חמאה
150 מ"ל שמנת חמוצה 27% שומן (שמנת של פעם) ¾ גביע
3 כוסות קמח
כפית אבקת אפיה
כפית סודה לשתיה
כפית חומץ
שקית סוכר וניל
מילוי:
2 צנצנות של דובדבנים ללא חרצנים
קרם:
¼ 3 גביעים שמנת חמוצה 27% (שמנת של פעם)
כוס סוכר
שקית סוכר וניל
אופן ההכנה
ללוש את חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד, לחלק ל- 10 כדורים ולהכניס למקרר לשעה בערך.
לרדד כל כדור בצק לפס ברוחב 4 ס"מ אורך כ- 20 ס"מ. להניח את הדובדבנים בשורה אחת במרכז הפס ולסגור.
להניח את הפסים הממולאים כשהפתח כלפי מטה, לאפות על נייר אפייה (אפשר לאפות את כל ה- 10 יחד).
לאפות בחום C200-2500 עד שהפסים משחימים כ- 10-20 דקות, לקרר אותם.
לסדר בתבנית על ניר כסף כפירמידה כשביניהם מורחים את קרם השמנת ואז עם ניר הכסף יוצרים את צורת הפירמידה ומכניסים למקרר.
כשהעוגה מתקררת מורידים את ניר הכסף והעוגה נשארת בצורת פירמידה
מגיש:
מקור: אוסף אישי
שתף את המתכון