הוראות הכנה
מרכיבים
מצרכים:
לבצק:
4 כוסות בורגול דק
1 כפית קינמון
חצי כפית פלפל אנגלי טחון
1 כפית כמון
1 כף רסק פלפלים חריפים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
חצי ק"ג בשר כבש טחון דק
למילוי:
חצי כוס שמן זית
2 בצלים קצוצים
1 ק"ג בשר כבש טחון
חצי כוס צנוברים
1 כפית קינמון
חצי כפית פלפל אנגלי
כפית כמון
מלח, פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
הכנה:
משרים את הבורגול בהרבה מים ומניחים לו לעמוד כחצי שעה. מסננים וסוחטים את הבורגול היטב. שמים את הבורגול הסחוט בקערה, מוסיפים את כל שאר חומרי הבצק מערבבים ולשים כחמש דקות למעין בצק. מחלקים לשני חלקים שווים.
שמים את השמן במחבת רחבה וכשהוא חם מטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את הבשר, צנוברים ותבלינים וממשיכים לטגן עד שהבשר שחום. מקררים מעט.
מורחים את תבנית התנור במעט שמן זית. משטחים את מחצית הבצק בשכבה אחידה בתבנית.
מפזרים על שכבת הבצק את מילוי הבשר בשכבה אחידה ומהדקים מעט.
את מחצית הבצק הנותרת מניחים על המילוי טלאים טלאים, עד שנוצרת לכלל יריעה אחת, שמכסה כליל את המילוי.
חותכים עם סכין חדה למעויינים של כשלושה ס"מ, יוצקים מעל שמן זית בנדיבות ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180מעלות כארבעים דקות.
מגיש:
מקור: ynet
שתף את המתכון