הוראות הכנה
מרכיבים
3 - 4 חבילות עלי מנגולד טריים.
2 כוסות אורז עגול.
1 בצל גדול מאד קצוץ דק.
1 צרור שמיר שטוף וקצוץ דק.
1/2 צרור פרטרוזליה שטופה וקצוצה דק.
מלח לפי הטעם
50 גרם מרגרינה בלי מלח (רכה)
מיץ מלימון אחד.
2 כפות שמן.
אופן ההכנה
מכניסים לקערה 2 כוסות אורז עגול שטוף ויבש. מוסיפים את הבצל הקצוץ, השמיר והפטרוזיליה הקצוצה. מוסיפים את המרגרניה, שמן , מיץ לימון ומערבבים את התערובת היטב.
לוקחים את הבצלים השלמים שבישלנו מראש, חורצים בהם חריץ לאורך ומקלפים את הקליפה החומה. אח"כ מקלפים את יתר גלדי הבצל אחד אחד.
פותחים כל אחד מגלדי הבצל בזהירות וממלאים בתערובת האורז שהכנו מראש. מניחים את הבצל כשהפתח למעלה בשכבה אחת בסיר רחב ושטוח.
ממלאים את עלי המנגולד בצורה הבאה: מחזיקים את העלה הפוך, שמים במרכז העלה מן התערובת ומקפלים את העלה בצורת מעטפה.
מכינים מספר שכבות של עלי מנגולד צפופים זה ליד זה. בשכבה האחרונה מוסיפים שוב בצלים ממולאים.
מכינים תערובת מ- 3-4 כוסות מים רותחים + כף מלח + מיץ מלימון אחד ושופכים על הסיר. (הרוטב צריך לכסות רק במעט את העלים והבצלים הממולאים).
מניחים על הסיר צלחת כבדה (לא לשים מכסה) ומבשלים עד רתיחה.
כאשר זה מתחיל לרתוח מנמיכים את הלהבה ומבשלים על להבה בינוני - קטנה בערך שעה עד שעה וחצי עד שהנוזלים בסיר מתאדים. בסוף הבישול מוסיפים 2 - 3 כפות שמן ומבשלים כ - 10 דקות נוספות לספיגת הטעמים.
בתאבון
מגיש:
מקור: כורדיסטן
שתף את המתכון