חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עלי מנגלוד ממולאים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לפני ההכנה רוחצים היטב את עלי המנגולד ומסירים את הסיבים מהחלק הלבן. (אם העלה גדול מדי אפשר לחתוך ממנו קצת) לבשל 4 - 5 בצלים שלמים עם הקליפה בסיר כ - 20 דקות עד שהם מתררכים אבל לא יותר מדי ולהניח להתקרר. (נשתמש אח"כ בבצלים למילוי).
עלי מנגלוד ממולאים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לפני ההכנה רוחצים היטב את עלי המנגולד ומסירים את הסיבים מהחלק הלבן. (אם העלה גדול מדי אפשר לחתוך ממנו קצת) לבשל 4 - 5 בצלים שלמים עם הקליפה בסיר כ - 20 דקות עד שהם מתררכים אבל לא יותר מדי ולהניח להתקרר. (נשתמש אח"כ בבצלים למילוי).
הוראות הכנה
מרכיבים
3 - 4 חבילות עלי מנגולד טריים.
2 כוסות אורז עגול.
1 בצל גדול מאד קצוץ דק.
1 צרור שמיר שטוף וקצוץ דק.
1/2 צרור פרטרוזליה שטופה וקצוצה דק.
מלח לפי הטעם
50 גרם מרגרינה בלי מלח (רכה)
מיץ מלימון אחד.
2 כפות שמן.
אופן ההכנה
מכניסים לקערה 2 כוסות אורז עגול שטוף ויבש. מוסיפים את הבצל הקצוץ, השמיר והפטרוזיליה הקצוצה. מוסיפים את המרגרניה, שמן , מיץ לימון ומערבבים את התערובת היטב.
לוקחים את הבצלים השלמים שבישלנו מראש, חורצים בהם חריץ לאורך ומקלפים את הקליפה החומה. אח"כ מקלפים את יתר גלדי הבצל אחד אחד.
פותחים כל אחד מגלדי הבצל בזהירות וממלאים בתערובת האורז שהכנו מראש. מניחים את הבצל כשהפתח למעלה בשכבה אחת בסיר רחב ושטוח.
ממלאים את עלי המנגולד בצורה הבאה: מחזיקים את העלה הפוך, שמים במרכז העלה מן התערובת ומקפלים את העלה בצורת מעטפה.
מכינים מספר שכבות של עלי מנגולד צפופים זה ליד זה. בשכבה האחרונה מוסיפים שוב בצלים ממולאים.
מכינים תערובת מ- 3-4 כוסות מים רותחים + כף מלח + מיץ מלימון אחד ושופכים על הסיר. (הרוטב צריך לכסות רק במעט את העלים והבצלים הממולאים).
מניחים על הסיר צלחת כבדה (לא לשים מכסה) ומבשלים עד רתיחה.
כאשר זה מתחיל לרתוח מנמיכים את הלהבה ומבשלים על להבה בינוני - קטנה בערך שעה עד שעה וחצי עד שהנוזלים בסיר מתאדים. בסוף הבישול מוסיפים 2 - 3 כפות שמן ומבשלים כ - 10 דקות נוספות לספיגת הטעמים.
בתאבון
מגיש:
מקור: כורדיסטן
שתף את המתכון