הוראות הכנה
מרכיבים
1 דג דניס גדול (כ-1 ק"ג)
½ ק"ג אורז עגול לריזוטו
1 מיכל שמנת מתוקה
100 גרם פטריות שמפיניון קצוצות
200 גרם פטריות יער (ירדן) קצוצות
150 גרם פטריות פורטבלו קצוצות
1 בצל קצוץ דק
1 שן שום קצוצה
2 כוסות יין לבן
3-5 כוסות מים (או ציר ירקות)
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מפלטים את הדניס בזהירות ואם נשארות עוד עצמות קטנות על הפילה מנקים בעזרת פינצטה. חורצים חריצים עדינים בצד העור של הדג, ממליחים ומפלפלים ומניחים בצד.
במחבת עמוקה ורחבה מאד מחממים את שמן הזית. מטגנים קלות את הבצל עד שנהיה שקוף. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עד שהבצל מוזהב קלות. מוסיפים את הפטריות ומטגנים ביחד כשתיים עד שלוש דקות. מוסיפים את האורז, מערבבים היטב ומוסיפים כוס אחת של מים. מערבבים היטב, מוודאים שהמים נספגו ומוסיפים כוס יין. מנמיכים את האש, מערבבים וכשהנוזלים נספגים מוסיפים כוס מים. שוב מערבבים וכשהנוזלים נספגים מוסיפים כוס יין. ממשיכים כך לערבב ושוב כאשר הנוזלים נספגים מוסיפים מים. כך חוזרים על הפעולה בערך חמש פעמים. בפעם השישית מוסיפים את השמנת ומתבלים במלח ופלפל. הריזוטו לא אמור לצאת כמו אורז רגיל אלא נוזלי-דייסתי כך שאם חסרים לכם נוזלים יש להוסיף עוד מים כך עד שהאורז לא יכול לספוג יותר נוזלים. כאשר מגיעים למצב הזה מסירים מהאש.
במחבת אחרת מחממים מעט שמן זית וכאשר חם מניחים את הדג עם צד העור כלפי מטה. מטגנים כך כשלוש דקות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך חמש עד שבע דקות.
בצלחת הגשה עורמים מהריזוטו ועליו מניחים פילה דג. מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון