חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


זנב שור בירקות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זנב שור בירקות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג זנב שור חתוך לחתיכות
2 גזרים חתוכים גס
6 תפוחוני אדמה חתוכים לרבעים (שטופים – עם הקליפה)
2 בצלים בינוניים חתוכים גס
2 שיני שום פרוסות
1 פלפל צ'ילי גדול חתוך גס
1 עגבניים קצוצה
½ קופסא גרגרי חומוס
¼ כוס יין אדום
מעט טימין
מעט זעתר
מעט רוזמרין
מלח ופלפל
שמן זית
אופן ההכנה
בסיר רחב וגדול מחממים מעט שמן זית. אוטמים בו את זנב השור ומוציאים את הבשר מהסיר. מכניסים לסיר את הבצל. כאשר מתחיל להזהיב מוסיפים את השום, הגזר, הצ'ילי ותפוחי האדמה. מערבבים היטב ביחד כשלוש דקות ומוסיפים את היין. בעזרת כף עץ מגרדים את תחתית הסיר. מחזירים את הבשר לסיר ומוסיפים מים כמעט כדי כיסוי. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים את העגבנייה מעל ואת גרגרי החומוס. מפזרים מעט רוזמרין יבש ומעט טימין יבש ומעט זעתר. מכסים ומניחים להתבשל על אש קטנה כשעתיים עד שעתיים וחצי.
מגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון