חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ספריבס (צלעיות) בתפוזים ודבש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ספריבס (צלעיות) בתפוזים ודבש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג ספריבס (רצועות)
2 שיני שום קצוצות דק
מיץ משני תפוזים
1 כף דבש
1 כף רוטב תמרהינדי
1 כף רוטב צ'ילי חריף מתוק
1 כף רוטב מנגו חריף
פילטים של תפוז לקישוט
בצל ירוק (חלק ירוק בלבד) קצוץ דק לקישוט
אופן ההכנה
מחממים מחבת כבדה. מניחים את רצועות הספריבס במחבת (ללא שמן – יפריש לבד) לטיגון עד שנהיה שחום ופריך משני הכיוונים. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד. לאחר שהצטנן מעט חותכים למלבנים או קוביות גדולות.
נפטרים מעודף השמן במחבת אך לא מנקים אותה (שתישאר מעט שמנונית). מטגנים מעט את השום (כחצי דקה) ומוסיפים מיד את מיץ התפוזים. מערבבים ביחד. מוסיפים את יתר המצרכים (למעט מצרכי הקישוט), מערבבים ומחזירים את הספריבס חזרה למחבת. מבשלים ביחד, על אש נמוכה, כשבע עד עשר דקות.
מניחים ערימת ספריבס במרכז צלחת ההגשה. מעל יוצקים כף או שתיים של רוטב. מסביב מניחים את הפילטים של התפוז ומפזרים מעט בצל ירוק.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון