הוראות הכנה
מרכיבים
2 חצילים
2 גביעים שמנת חמוצה
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
50 גרם גבינת רוקפור מפוררת
3 ביצים (2 מופרדות)
4 כפות קמח תופח
שמן לטיגון
¼ כפית אגוז מוסקט
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
פורסים את אחד החצילים לעיגולים. מחממים שמן במחבת. טובלים את עיגולי החציל בחלבון הביצה ומטגנים להזהבה משני הצדדים (לא זורקים את עודפי החלבון). מניחים על נייר סופג ומניחים בצד. את החציל השני קולים על אש גלויה עד שנהיה שרוף מבחוץ ועשוי היטב מבפנים (כעשר דקות צלייה כאשר הופכים ומסובבים מדי פעם). מורידים מהאש, חוצים, מוציאים את בשר החציל הקלוי, קוצצים ומעבירים לקערה. מוסיפים לקערה את השמנת, הרוקפור, מחצית מכמות הפרמזן, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. מוסיפים את החלמונים, החלבונים העודפים, הביצה הנוספת ומערבבים היטב. מוסיפים את הקמח ומערבבים ליצירת תערובת ללא גושים. לתבנית פאי בקוטר 26 שופכים מחצית מכמות התערובת. מעל מסדרים מחצית מעיגולי החציל המטוגן. שוב שופכים את המחצית השנייה של התערובת וכך מכסים את שכבת החצילים המטוגנים. מסדרים מעל שוב שכבה של חצילים מטוגנים. מפזרים מעל את הפרמזן הנותר. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כחצי שעה עד ארבעים דקות, להשחמה יפה ולהתייצבות הפשטידה.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון