חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פשטידת חצילים קלויים ומטוגנים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פשטידת חצילים קלויים ומטוגנים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 חצילים
2 גביעים שמנת חמוצה
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
50 גרם גבינת רוקפור מפוררת
3 ביצים (2 מופרדות)
4 כפות קמח תופח
שמן לטיגון
¼ כפית אגוז מוסקט
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
פורסים את אחד החצילים לעיגולים. מחממים שמן במחבת. טובלים את עיגולי החציל בחלבון הביצה ומטגנים להזהבה משני הצדדים (לא זורקים את עודפי החלבון). מניחים על נייר סופג ומניחים בצד. את החציל השני קולים על אש גלויה עד שנהיה שרוף מבחוץ ועשוי היטב מבפנים (כעשר דקות צלייה כאשר הופכים ומסובבים מדי פעם). מורידים מהאש, חוצים, מוציאים את בשר החציל הקלוי, קוצצים ומעבירים לקערה. מוסיפים לקערה את השמנת, הרוקפור, מחצית מכמות הפרמזן, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. מוסיפים את החלמונים, החלבונים העודפים, הביצה הנוספת ומערבבים היטב. מוסיפים את הקמח ומערבבים ליצירת תערובת ללא גושים. לתבנית פאי בקוטר 26 שופכים מחצית מכמות התערובת. מעל מסדרים מחצית מעיגולי החציל המטוגן. שוב שופכים את המחצית השנייה של התערובת וכך מכסים את שכבת החצילים המטוגנים. מסדרים מעל שוב שכבה של חצילים מטוגנים. מפזרים מעל את הפרמזן הנותר. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כחצי שעה עד ארבעים דקות, להשחמה יפה ולהתייצבות הפשטידה.
מגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון