הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים ל 14 סועדים:
1 ליטר שמנת 38% או 42% לא משנה.
0.5 ליטר חלב.
20 צהובים של ביצים.
1 מקלות וניל (פתוחים שהגרעינים הוצאו מהם).
250 גרם סוכר לבן.
אופן ההכנה
את השמנת, החלב ,הסוכר והוניל שמים בסיר ומחממים עד שהסוכר נמס.
זאת אומרת לא להרתיח את החלב והשמנת אלא להמיס את הסוכר.
את הצהובים יש להניח בקערה נפרדת ולאחר שהסוכר נמס לעשות השוואת טמפרטורות.
( זאת אומרת לשפוך קצת נוזל בכל פעם לביצים ולערבב נמרצות עם המטרפה ) עד שכל
הנוזל עורבב עם הביצים .
לאחר מכן לסנן אותו עם מסננת דקה שמקלות הוניל וכן הלבן של הביצה
לא ישארו בנוזל. (בדרך כלל נשאר קצת לבן בתהליך הפרדת הביצה מהצהובים).
לאחר הסינון ניתן למזוג את הברולה לכלי ההגשה ולאפות אותם בתנור בטמפ' של 110 מעלות
למשך 30 דקות. את הכלים יש להניח בתוך תבנית ובתוכה מים ( בן מארי ) .
לאחר האפייה צינון במקרר בערך שעתיים עד שהברולה נראה מוצק .
לפזר סוכר לבן על הברולה ולשרוף אותו עם מבער עד לקבלת צבע חום קרמל.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון