הוראות הכנה
מרכיבים
מנת דג עבור כל סועד
1 בצל גדול (קוביות )
2 פלפלים צהובים גדולים חתוכים לרצועות
חופן עלי מנגולד (שקית) , רק החלק הלבן חתוך לרצועות של 4-5 סמ' ולבשל במים ומעט מלח
כ 5-10 דקות עד לריכוך
חופן גזר רצועות
לרוטב הפסטו
, רצוי מאוד להכין בבית
1. כוס דחוס עלי בזיליקום טריים
2. 3-4 כפות צנוברים
3. חצי כוס שמן זית
4. מלח
ההכנה:
1. יש לשטוף את כוס עלי הבזיליקום ולנגב.
2. לקלות את הצנוברים שישחימו מעט
3. יש להכניס את עלי הבזיליקום לתוך בלנדר ולהפעילו ( מדי פעם יש צורך עם כף פלסטיק להוריד מדפנות ולהחזיר פנימה.)
4. יש להוסיף את הצנוברים ולהמשיך להפעיל המגימיקס
5. (להוסיף שמן זית ומלח לפי הצורך.)
אופן ההכנה
1. יש לטגן את הבצל במעט שמן זית ( מעט כי ברוטב פסטו יש גם שמן זית )
2. להוסיף את הפלפלים ולהמשיך לטגן אחריו את רצועות הגזר,המנגולד (שבושל קודם).
3. יש להמשיך ולטגן הכול יחד על אש קטנה כ 5- דקות.
4. יש לטגן בכלי נפרד את הפרוסות דג במעט שמן זית, ( טיגון קל ) ולהניח בצד.
5. יש להוסיף לירקות כ 2 כפות רוטב פסטו ולהמשיך לטגן הכל יחד ולהוסיף מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
6. יש להניח את פרוסות הדג שטוגנו בכלי פיירקס ולהוסיף את הירקות שטוגנו בנפרד.
7. לצקת מעל את רוטב הפסטו ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 10 דקות.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון