הוראות הכנה
מרכיבים
אבקת קפה לאטה של עלית רצוי בטעם שוקולד (יש הבדל משמעותי בין הרגיל לזה עם השוקולד)
סוכר וניל או רגיל גם בסדר
שוקולד פרה עלית רגיל
שוקולד פרה לבן כנ"ל
אבקת קינמון (קינמון גרוס)
חלב
מים רותחים
רום שוקולד / רום שוקולד לבן / רום קפה שוקולד או בעצם כל רום על בסיס קפה/שוקולד (אבל
בקטע הזה חשוב משהו איכותי ולא סופר קלאס כי האלכוהול מאוד מורגש במשקה).
אופן ההכנה
אז יאללה... תרתיחו את המים החמים בקומקום, ותחממו את החלב בפינג'ן, לא לתת לחלב לרתוח להוריד אותו קצת לפני רתיחה.
לשים בכוס כפית מדידה אחת של אבקת לאטה (עם הכוס גדולה אפשר לשים כפית גדושה).
זורקת פנימה (לכוס) קוביית שוקולד 1 של שוקולד חלב (שחור), וקובייה 1 זה שוקולד לבן.
אחרי מים רותחת שמים רבע כוס מים רתוחים ומתחילים לערבב טוב טוב(חשוב)!
אחרי הערבוב הראשוני שמים כפית אחת סוכר וניל או סוכר רגיל (מי שלא אוהב מתוק מאוד
יכול לוותר על זה) ושוב לערבב טוב.
בסיום הערבוב השני מוסיפים עוד מים עד חצי גובה כוס, ועוד קצת לערבב.
אחרי זה להוסיף חלב חם עד 3/4 גובה כוס ולערבב.
עכשיו למי שיש מקצף חלב ידני או למלייאנים בינינו שיש מכונת אספרסו/קפה עם פיית הקצפה אז להקציף חלק מהחלב שחיממנו ולשים את הקצף עד כמעט למעלה, למי שאין פשוט שישים חלב חם כמו שהוא (לא כל כך מרשים מבחינת מראה אבל עדיין יצא מאוד טעים).
לאחר מכן שופכים מעט רום שוקולד/שוקולד לבן בתנועות סיבוביות ע"ג הקצף, עד שהכוס מלאה לחלוטין, לפזר אבקת קינמון גם כן על הקצף ומוכן להגשה.
אל תשכחו להגיש עם כפית כי בשלבי הסיום אנחנו לא מערבבים ע"מ שיצא מהמטבח יפה אבל אחרי היופי צריך לערבב שהקנמון ישתתף בחגיגה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון