הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח
2 כוסות מים פושרים
חצי כוס שמן זית
1 כף סוכר
פחות מכף מלח
כף שמרים יבשים (ביום קר כף ורבע)
לציפוי:
תערובת מים עם סוכר או ביצה טרופה
אופן ההכנה
אם משתמשים במערבל : להכניס את הנוזלים המלח והסוכר יחד עם 2 כוסות קמח ולערבל כדקה. להכניס את השמרים ולערבל עוד כדקה'דקה וחצי. להוסיף את שאר הקמח. היות והמערבלים עפ"י רוב (לי יש MAGIMIX 5100) אינם יכולים לעבל ק"ג קמח. יש להוציא את הבצק לחלקו ל2 ולערבל כל חלק בנפרד עוד כדקה וחצי.
אם לשים ביד : לעבבב את הקמח עם השמרים ואח"כ להוסיף את שאר החומרים וללוש לבצק רך. (יש לשים לב שהשמרים לא יגעו במלח)
לאחר מכן לחבר את שני החלקים ולהתפיח בקערה בערך לשעה (עד שהבצק יכפיל את נפחו). לפני ההתפחה למרוח את הכדור בצק בשמן כדי שלא יתיבש.
לאחר ההתפחה יש לייצר צורות של לחם/לחמניות/חלות (אני מכין גלילם של בצק שיוצא כלחם ארוך)
להתפיח לעוד כשעה. לצפות את הלחם בביצה או מים (ראה לעיל)
לחמם תנור לחום של 180/200 מעלות זה משתנש מתנור לתנור (אני מניח שאחרי האפיה הראשונה אתם תלמדו.
להכניס את הלחמים ולאפות כ 45 דקות. אם רוצים קרום קשה יש להכניס קערה עם מים לתנור בו נמצאים הלחמים. יש להוציא את הקערה כעבור כ 20 דקות.
בתאבון
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון