חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק חמש קטניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אפשר להכין את המרק עם מבחר קטניות וירקות שונה מהמצוין כאן, לפי הטעם ולפי מה שיש בבית
מרק חמש קטניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אפשר להכין את המרק עם מבחר קטניות וירקות שונה מהמצוין כאן, לפי הטעם ולפי מה שיש בבית
הוראות הכנה
מרכיבים
½ כוס שעועית לבנה קטנה או לוביה יבשה
½ כוס שעועית מנומרת
½ כוס עדשים ירוקות
½ כוס עדשים אדומות
½ כוס אפונה יבשה
½ כוס גריסי פנינה
3 כפות שמן זית
1 גזר, קלוף ופרוס דק
1 מקל סלרי, קצוץ דק
1 בצל, קצוץ דק
2 שיני שום, קצוצות
2 גבעולי טימין
4 גבעולי פטרוזיליה
עלים מ – 1 גבעול סלרי
2 עלי דפנה
2 עלי מרווה
מלח ופלפל
ירקות
1 –2 קישואים, חתוכים לחתיכות באורך כ – 4 ס"מ כל אחד
פרחי ברוקולי קטנים
פרחי כרובים קטנים
1 תפוח אדמה, חתוך לקוביות קטנות
½ כרוב, קצוץ
עלי חסה, קרועים לפיסות גדולות
עלי מנגולד, קרועים לפיסות גדולות
אופן ההכנה
משרים את שני סוגי השעועית במים רותחים לשעה או במי ברז למשך הלילה. מסננים ומניחים בצד. שוטפים את העדשים, האפונה והגריסים במי ברז ומניחים בצד. מחממים את השמן בסיר גדול. מוסיפים את הגזר, הסלרי, הבצל והשום ומאדים כ – 3 דקות. קושרים את הטימין, הפטרוזיליה, עלי הסלרי, עלי הדפנה ומרווה בחוט ומוסיפים לסיר. מוסיפים לסיר את הקטניות והגריסים ומערבבים כדקה. מוסיפים לסיר 3 ליטרים מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 45 דקות. מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים לסיר את הירקות ומבשלים עוד כ- 45 דקות, עד שהקטניות רכות. אם המרק מסמיך מדי במהלך הבישול, מוסיפים עוד כוס מים רותחים. בודקים שוב את התיבול ומגישים.
מגיש: lee75
מקור: חיים כהן
שתף את המתכון