הוראות הכנה
מרכיבים
½ כוס שעועית לבנה קטנה או לוביה יבשה
½ כוס שעועית מנומרת
½ כוס עדשים ירוקות
½ כוס עדשים אדומות
½ כוס אפונה יבשה
½ כוס גריסי פנינה
3 כפות שמן זית
1 גזר, קלוף ופרוס דק
1 מקל סלרי, קצוץ דק
1 בצל, קצוץ דק
2 שיני שום, קצוצות
2 גבעולי טימין
4 גבעולי פטרוזיליה
עלים מ 1 גבעול סלרי
2 עלי דפנה
2 עלי מרווה
מלח ופלפל
ירקות
1 2 קישואים, חתוכים לחתיכות באורך כ 4 ס"מ כל אחד
פרחי ברוקולי קטנים
פרחי כרובים קטנים
1 תפוח אדמה, חתוך לקוביות קטנות
½ כרוב, קצוץ
עלי חסה, קרועים לפיסות גדולות
עלי מנגולד, קרועים לפיסות גדולות
אופן ההכנה
משרים את שני סוגי השעועית במים רותחים לשעה או במי ברז למשך הלילה. מסננים ומניחים בצד. שוטפים את העדשים, האפונה והגריסים במי ברז ומניחים בצד. מחממים את השמן בסיר גדול. מוסיפים את הגזר, הסלרי, הבצל והשום ומאדים כ 3 דקות. קושרים את הטימין, הפטרוזיליה, עלי הסלרי, עלי הדפנה ומרווה בחוט ומוסיפים לסיר. מוסיפים לסיר את הקטניות והגריסים ומערבבים כדקה. מוסיפים לסיר 3 ליטרים מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 45 דקות. מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים לסיר את הירקות ומבשלים עוד כ- 45 דקות, עד שהקטניות רכות. אם המרק מסמיך מדי במהלך הבישול, מוסיפים עוד כוס מים רותחים. בודקים שוב את התיבול ומגישים.
מגיש:
מקור: חיים כהן
שתף את המתכון