הוראות הכנה
מרכיבים
250 בורגול דק
2 /1 כוס קמח
1 כפית שמן זית
שמן לטיגון עמוק
למילוי:
1 חציל
מלח
1 לימון כבוש, קצוץ
מעט עלי נענע קצוצים
להגשה:
טחינה
אופן ההכנה
1. משרים את הבורגול במים שעה לפחות ומסננים. מעבירים לקערה, מוסיפים את הקמח, מלח והשמן ולשים לבצק אחיד. מאחסנים במקרר כשעה.
2. קולים את החציל על להבת הגז כ 20 דקות, עד שהוא משחיר מכל הצדדים, קולפים וקוצצים. מתבלים במלח. מוסיפים את הלימון ואת הנענע ומערבבים.
3. לוקחים פיסה מהבצק בידיים משומנות ומעצבים בתוך כף יד אחת לכדור מאורך. נועצים אצבע של היד השנייה בבצק ולוחצים אותה בתוך הכדור כדי ליצור חור גדול ומעטפת דקה. מכניסים לחור מעט מהמילוי וסוגרים את הכדור. ממשיכים ליצור כך קובות מכל הבצק.
4. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הקובות עד שהן מזהיבות מכל הצדדים. מוציאים בכף מחוררת ומגישים חם, עם טחינה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון