הוראות הכנה
מרכיבים
תבנית קפיץ בקוטר 26 ס"מ
לעוגה:
200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
3 כפות ברנדי
6 ביצים, מופרדות
11/4 כוסות סוכר
2 כוסות פרג טחון
1 כוס אגוזי מלך קצוצים
2/3 כוס צימוקים (רצוי בהירים)
3 כפות פירורי לחם
לקרם שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות) ומשמנים את התבנית.
2. ממלאים סיר במים רותחים. מניחים מעליו סיר נוסף, כך שתחתיתו אינה נוגעת במים. שמים בסיר העליון את השוקולד ומבשלים עד שהוא נמס לגמרי. מסירים מהכריים, מוסיפים לשוקולד את החמאה ובוחשים עד שהיא נמסה. מוסיפים את הברנדי ואת החלמונים ומערבבים.
3. מקציפים את החלבונים והסוכר בקערת המערבל לקצף יציב. מוסיפים לקצף את עיסת השוקולד ומערבבים ידנית, בתנועות קיפול, לעיסה אחידה. מוסיפים את הפרג, האגוזים, הצימוקים ופירורי הלחם ומערבבים רק עד לקבלת בלילה אחידה. יוצקים לתבנית ואופים כ - 50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים.
4. הקרם: ממלאים סיר במים עד למחציתו ומרתיחים. מניחים עליו סיר נוסף ובו השוקולד והחמאה ומבשלים עד שהם נמסים לגמרי. מורחים את העוגה הצוננת בקרם ומגישים.
מגיש:
מקור: לאשה
שתף את המתכון