הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
25 גרם (1/2 חבילה) שמרים מגורענים או 25 גרם (1/2 חבילה) שמרים טריים,
מפוררים
31/2 כוסות קמח (500 גרם)
250 גרם חמאה רכה
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
2 חלמונים
1 כף קליפת לימון מגוררת
1/2 גביע שמנת חמוצה
1/3 כוס חלב (70 מ"ל)
למלית:
3/4 כוס מים או חלב (150 מ"ל)
11/2 כוסות סוכר (300 גרם)
14 כף קליפת לימון מגוררת
21/2 כוסות פרג טחון (250 גרם)
2/3 כוס צימוקים (100 גרם)
1/2 כוס פירורי עוגיות חמאה או ביסקוויטים (כ - 10 עוגיות בינוניות)
להברשה:
2 חלמונים, טרופים
אופן ההכנה
1. הבצק: מעבדים את כל מרכיויו במערבל או במעבד מזון בעל וו לישה לבצק חלק. אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון ומקררים כחצי שעה.
2. המלית: שמים בסיר את המים (או החלב), את הסוכר ואת קליפת הלימון ומביאים לרתיחה. מתמיכים את הלהבה ומבשלים כ - 10 דקות. מוסיפים את הפרג, הצימוקים ופירורי העוגיות ומערבבים. מסירים מהכיריים ומצננים היטב.
3. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות) ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
4. מחלקים את הבצק ל - 24 כדורים שווים. מרדדים כל כדור לעלה עגול, במים בקצה מעט מהמלית. מגלגלים לגליל ומהדקים את הקצוות. מעגלים כל גליל להרון ומניחים בתבניות.
5. מברישים את הסהרונים בחלמונים ואופים כ - 25 דקות, עד הזהבה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון