חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סהרונים הונגריים במלית פרג
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סהרונים הונגריים במלית פרג
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
25 גרם (1/2 חבילה) שמרים מגורענים או 25 גרם (1/2 חבילה) שמרים טריים,
מפוררים
31/2 כוסות קמח (500 גרם)
250 גרם חמאה רכה
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
2 חלמונים
1 כף קליפת לימון מגוררת
1/2 גביע שמנת חמוצה
1/3 כוס חלב (70 מ"ל)
למלית:
3/4 כוס מים או חלב (150 מ"ל)
11/2 כוסות סוכר (300 גרם)
14 כף קליפת לימון מגוררת
21/2 כוסות פרג טחון (250 גרם)
2/3 כוס צימוקים (100 גרם)
1/2 כוס פירורי עוגיות חמאה או ביסקוויטים (כ - 10 עוגיות בינוניות)
להברשה:
2 חלמונים, טרופים
אופן ההכנה
1. הבצק: מעבדים את כל מרכיויו במערבל או במעבד מזון בעל וו לישה לבצק חלק. אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון ומקררים כחצי שעה.
2. המלית: שמים בסיר את המים (או החלב), את הסוכר ואת קליפת הלימון ומביאים לרתיחה. מתמיכים את הלהבה ומבשלים כ - 10 דקות. מוסיפים את הפרג, הצימוקים ופירורי העוגיות ומערבבים. מסירים מהכיריים ומצננים היטב.
3. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות) ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
4. מחלקים את הבצק ל - 24 כדורים שווים. מרדדים כל כדור לעלה עגול, במים בקצה מעט מהמלית. מגלגלים לגליל ומהדקים את הקצוות. מעגלים כל גליל להרון ומניחים בתבניות.
5. מברישים את הסהרונים בחלמונים ואופים כ - 25 דקות, עד הזהבה.
מגיש: lee75
מקור:
שתף את המתכון