חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת פרג ותפוחים בנוסח וינאי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת פרג ותפוחים בנוסח וינאי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ
לבצק:
2 כוסות קמח
3 כפות סוכר
180 גרם חמאה, רכה
1 ביצה
2 כפות מים קרים
למלית הפרג:
1 כוס חלב
1 כוס סוכר
2 כוסות פרג טחון
2 כפות דבש
3 - 4 כפות צימוקים, בהירים
1 כפית קליפת לימון מגוררת
2 כפות חמאה מומסת
למלית התפוחים:
180 גרם חמאה רכה
5 תפוחים קלופים ופרוסים דק
3 כפות סוכר
2 כפות מיץ לימון
1/2 כפית קינמון טחון
3 - 4 כפות צימוקים בהירים
1 כפית קליפת לימון מגורדת
לעוגה:
1 כוס פירורי עוגיות או ביסקוויטים
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה
1. הבצק: שמים בקערת המערבל או מעבד מזון את הקמח, את הסוכר ואת החמאה ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצה והמים לפי הצורך ולשים עוד קצת, לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כשעה.
2. מלית הפרג: מרתיחים בסיר את החלב והסוכר ובמיאים לרתיחה. מוסיפים את הפרג, מערבבים ומסירים מהכיריים. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
3. מלית התפוחים: שמים בסיר את כל המרכיבים ומבשלים על להבה בינונית כרבע שעה, עד שהתפוחים רכים. מסירים מהכיריים ומצננים.
4. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות).
5. העוגה: מחלקים את הבצק לשניים. מקמחים משטח ומרדדים כל חלק לעלה עגול בקוטר 25 ס"מ. מרפדים בעלה אחד את התחתית וקצת מהדפנות של תבנית האפייה. יוצקים מעל הבצק את מלית הפרג. זורים מעליה את פירורי העוגיות ומשטיחים מהליהם את מלית התפוחים. חותכים את עלה הבצק השני לרצועות ומניחים על התפוחים בצורת שתי וערב, מורחים את רצועות הבצק בביצה טרופה. אופים כ - 35 דקות, עד שהעודה משחימה.
מגיש: lee75
מקור:
שתף את המתכון