הוראות הכנה
מרכיבים
תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ
לבצק:
2 כוסות קמח
3 כפות סוכר
180 גרם חמאה, רכה
1 ביצה
2 כפות מים קרים
למלית הפרג:
1 כוס חלב
1 כוס סוכר
2 כוסות פרג טחון
2 כפות דבש
3 - 4 כפות צימוקים, בהירים
1 כפית קליפת לימון מגוררת
2 כפות חמאה מומסת
למלית התפוחים:
180 גרם חמאה רכה
5 תפוחים קלופים ופרוסים דק
3 כפות סוכר
2 כפות מיץ לימון
1/2 כפית קינמון טחון
3 - 4 כפות צימוקים בהירים
1 כפית קליפת לימון מגורדת
לעוגה:
1 כוס פירורי עוגיות או ביסקוויטים
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה
1. הבצק: שמים בקערת המערבל או מעבד מזון את הקמח, את הסוכר ואת החמאה ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצה והמים לפי הצורך ולשים עוד קצת, לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כשעה.
2. מלית הפרג: מרתיחים בסיר את החלב והסוכר ובמיאים לרתיחה. מוסיפים את הפרג, מערבבים ומסירים מהכיריים. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
3. מלית התפוחים: שמים בסיר את כל המרכיבים ומבשלים על להבה בינונית כרבע שעה, עד שהתפוחים רכים. מסירים מהכיריים ומצננים.
4. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות).
5. העוגה: מחלקים את הבצק לשניים. מקמחים משטח ומרדדים כל חלק לעלה עגול בקוטר 25 ס"מ. מרפדים בעלה אחד את התחתית וקצת מהדפנות של תבנית האפייה. יוצקים מעל הבצק את מלית הפרג. זורים מעליה את פירורי העוגיות ומשטיחים מהליהם את מלית התפוחים. חותכים את עלה הבצק השני לרצועות ומניחים על התפוחים בצורת שתי וערב, מורחים את רצועות הבצק בביצה טרופה. אופים כ - 35 דקות, עד שהעודה משחימה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון