הוראות הכנה
מרכיבים
300 גרם חמאה
280 גרם סוכר
300 גרם קמח לבן
5 גרם אבקת אפייה
1 ביצה
קליפה מגוררת מלימון שלם (מחולק ל-2 מנות)
150 מ"ל חלב
300 גרם פרג טחון טרי
150 גרם צימוקים
75 גרם פירורי לחם
אבקת סוכר
אופן ההכנה
מכניסים למעבד מזון את הקמח, 80 גרם סוכר, אבקת אפייה, מנה אחת של קליפת לימון ו-200 גרם חמאה. מעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומקררים כ-20 דקות.
מכניסים את כל שאר המרכיבים, למעט פירורי הלחם, לסיר, מביאים לרתיחה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. מסירים מהאש ומוסיפים את פירורי הלחם. מצננים.
מרדדים על משטח מקומח את הבצק לעלה דק. קורצים עיגולים, מניחים כפית מהמילוי ומקפלים לצורת אוזן המן. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות, עד להזהבה קלה. מוציאים מהתנור ומפזרים אבקת סוכר. מצננים ומגישים.
מגיש:
מקור: שף אורן גירון - עושים בישול
שתף את המתכון