חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת שושני שמרים במלית פרג וצימוקים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת שושני שמרים במלית פרג וצימוקים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
תבנית קפיץ בקוטר 26 ס"מ
לבצק:
4 כוסות קמח
40 גר' שמרים מגורענים או שמרים לחים מפוררים
100 חמאה, רכה
4 כפות סוכר
3 חלמונים
קליפה מגוררת מ - 1 לימון
מעט מלח
11/4 כוסות חלב פושר
למלית:
11/2 כוסות סוכר
11/2 כוסות חלב
3/12 כוסות פרג טחון
30 גר' חמאה, רכה
2/3 כוס צימוקים
קליפה מגוררת מ - 1 לימון
1 כוס אגוזים קצוצים
מעט מלח
לסירופ:
1/2 כוס חלב
1/4 כוס סוכר
אופן ההכנה
1. הבצק: שמים בקערת המערבל את הקמח ואת השמרים, מוסיפים את החמאה, את הסוכר, את החלמונים, את קליפת הלימון ואת המלח, מתחילים לערבל, מוסיפים בהדרגה את החלב הפושר תוך כדי פעולת המערבל וממשיכים לערבל עד שמתקבל בצק אחיד. מכסים במגבת ומתפיחים שעה. לשים את הבצק שוב, מכסים ומתפיחים שוב, עד שהמלית מוכנה.
2. המלית: שמים בסיר את הסוכר ואת החלב ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפרג ואת החמאה ומבשלים כ - 4 דקות, עד שהנוזלים נספגים. מסירים מהכיריים, מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומצננים.
3. מחממים את התנור לחום 180 מעלות.
4. מקמחים משטח עבודה, מעבירים אליו את הבצק ומחלקים לשני חלקים. מרדדים כל חלק לעלה מלבני. מורחים כל עלה במחצית מכמות המלית, מגלגלים לגלילה וסוגרים היטב את הקצוות. חותכים כל גלילה ל - 7 - 8 פרוסבות, מהדקים כל פרוסה באחד מהצדדים וסוגרים, כך שנוצרות "שושנים". מניחים את ה"שושנים" בתבנית בצפיפות כשהצד הפתוח כלפי מעלה. מניחים לתפיחה למשך כרבע שעה.
5. הסירופ: שמים בסיר קטן את החלב והסוכר, מביאים לרתיחה ומסירים מהכיריים.
6. אופים את השושנים כ - 20 דקות. יוצקים את הסירופ וממשיכים לאפות עוד 15 דקות נוספות.
מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה
מגיש: lee75
מקור: בני סיידא
שתף את המתכון