חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת תפוז ומרנג
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת תפוז ומרנג
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס ו-1 כף (150 גרם) קמח
1 כף אבקת אפיה
1/8 כפית מלח
125 גרם חמאה רכה
1/2 כוס ו-1 כף (125 גרם) סוכר
גרידה מ-2 תפוזים
4 חלמונים
מיץ מ-2 תפוזים בינוניים
למרנג:
4 חלבונים
קורט מלח
1/4 1 כוסות (150 גרם) אבקת סוכר, מנופה
הכלים: תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, משומנת ומרופדת בנייר אפייה
אופן ההכנה
מחממים את התנור לחום של-160 מעלות.
מנפים ביחד לקערה את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם הסוכר וגרידת התפוז במהירות בינונית, עד קבלת תערובת תפוחה ובהירה.
מוסיפים את החלמונים בזה אחר זה, ומערבלים לקבלת תערובת אחידה.
במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם מיץ התפוזים ב-3 פעמים (1/3 בכל פעם) ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים לתבנית, מניחים בצד, ובינתיים מכינים את המרנג.
המרנג: שמים את החלבונים והמלח בקערת מערבל נקייה ומקציפים לקצף רך ויציב. בהדרגה מוסיפים את אבקת הסוכר, כף אחר כף, וממשיכים להקציף כמה דקות במהירות בינונית-גבוהה, לקצף חזק, מבריק אבל לא יבש. מפזרים את המרנג מעל העוגה, ובעזרת כף "מרימים שפיצים" או "גלים" יפים לקישוט.
אופים כ-40 דקות עד ששולי העוגה נפרדים מהתבנית והמרנג פריך וזהוב.
מצננים צינון מלא בתבנית על רשת. מעבירים סכין קטנה מסביב לשחרור. אפשר לבזוק אבקת סוכר מעל לקישוט, לפני ההגשה.
מגיש: lee75
מקור: רוני ונציה
שתף את המתכון