הוראות הכנה
מרכיבים
קילו בשר טחון (או בקר או כבש או מעורב)
שלוש כוסות אורז מלא או רגיל
2 בצלים גדולים
3 עגבניות
חציל
גזר
רסק עגבניות
שום
צ'ילי חריף
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
מלח
פלפל
אופן ההכנה
חותיכם את הגזר לקוביות קטנות וגם את הבצל.מאדים ביחד עם הצילי הגרוס והשום.
שמים את העגבניות במים חמים וחותכים חריצים בחלק התחתון על מנת להוריד את העור.
לאחר שהבצל הופך לשקוף מוסיפים את הבשר פנימה ומפוררים אותו כמו בבולונז עד אשר הוא מבושל. מוסיפים את החציל חתוך לקוביות ומפזרים מעליו מלח. לאחר כמה דקות בישול כאשר החציל התחיל להוציא מים מוסיפים את העגבניות המקולפות והחתוכות לקוביות פנימה. נותנים לכל המרכיבים להתבשל עד שרואים שהעגבניות הפכו לעיסה.מוסיפים שני רסק עגבניות קטנים ולאחר מכן ממלאים את הכלי במים להוריד את הרסק שנשאר ומוסיםים גם את המים פנימה. מוסיפים כמון, קינמון, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מלח ופלפל לפי הטעם
לאחר ערבוב קל מוסיפים את האורז (מלא או לא). מוסיפים כוס מים על כל כוס אורז ומשאירים להתבשל ביחד. חוזרים אחרי עשר דקות ובודקים האם יש מספיק מים לבישול האורז. ממשיכים כך עד שהאורז התרכך לגמרי ובתאבון!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון