הוראות הכנה
מרכיבים
1/4 1 בשר חזה טלה
1/2 1 כוסות יין לבן יבש
בצל
גזר
צרור עשבי תיבול
שן שום
35 גרם מרגרינה
1 כף קמח
1 חלמון ביצה
1 כף מיץ לימון
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
את בשר הטלה חותכים לחתיכות גדולות.
שמים את החתיכות בסיר מים רותחים, מרתיחים במשך 2 דקות, מוציאים את הבשר בכף מחוררת.
שופכים ושומרים את המים ומחזירים את הבשר לסיר.
מוסיפים 1/2 1 כוסות יין לבן יבש.
מקלפים בצל 1 ונועצים בו ניצן ציפורן.
מגרדים את הקליפה מגזר אחד ופורסים.
מוסיפים את הבצל והגזר לסיר, יחד עם שן שום קלופה ועם צרור עשבי תיבול.
מתבלים במלח ופלפל.
מכסים את הבשר ב- 1/2 1 כוסות מים, ומבשלים במשך שעתיים.
להכנת הרוטב:
ממיסים 35 גרם מרגרינה בסיר, כ-10 דקות לפני תום הבישול של הבשר.
מוסיפים 1 כף קמח ומסירים מהאש.
בוחשים פנימה 2 כוסות מנוזלי הבישול של הבשר.
מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה מתמדת ומבשלים במשך 3 דקות.
מוציאים את חתיכות הבשר מנוזלי הבישול בכף מחוררת.
מוסיפים את הבשר לרוטב ומבשלים במשך 15 דקות.
מערבבים בקערה 1 חלמון עם מעט מהרוטב + 1 כף מיץ לימון.
מחזירים את התערובת לסיר ומערבבים בלי להניח לרוטב לרתוח.
זורים למעלה פטרוזיליה קצוצה ומגישים מיד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון