הוראות הכנה
מרכיבים
1 עוף מחולק ללא עור נקי ושטוף.
5-4 תפו"א קלופים ופרוסים לאורך
1 חבילת מקרוני בוקטיני ( מקרונים עבים וחלולים - כמו קשית )
4-3 בצלים קצוצים
3 כפות סוכר חום (או לבן)
מלח
פלפל שחור גרוס טרי.
שמן זית
אופן ההכנה
1. מבשלים את המקרוני 1/2 בישול.
2. מטגנים בצל בשמן זית עד לשקיפות - מוסיפים סוכר ומטגנים עד להזהבה.
הסוכר הופך לקרמל בהיר- מעבירים לצלחת.
3. מייבשים את חלקי העוף , מפזרים מלח ,ובנדיבות פלפל שחור .
מעסים את העוף , ומטגנים קלות במחבת בה טוגן הבצל.
4. משמנים סיר בישול איטי בשמן זית ומרפדים את התחתית והדפנות בפרוסות
תפו"א.
מדליקים לדרגת חימום גבוהה.
5. מערבבים בצל מטוגן מקרוני.
1/2 כמות מניחים בסיר הבישול האיטי.
6. מניחים את חלקי העוף המטוגן על המקרוני והבצל.
7. מניחים את יתרת המקרוני והבצל.
8. מעל מניחים פרוסות תפו"א.
9. מוסיפים 3/4 כוס מים רותחים מעל הכל.
10. מכסים את הסיר במכסה ומעליו מגבת - לא פותחים את הסיר עד לארוחה
למניעת בריחת אדים !!!
בתיאבון.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון