חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוף בשום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תבשיל ים תיכוני אמיתי. מכינים אותו עם ראש שום שלם.
עוף בשום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תבשיל ים תיכוני אמיתי. מכינים אותו עם ראש שום שלם.
הוראות הכנה
מרכיבים
כנפיים של עוף
50 גרם מרגרינה
כף שמן
מלח,פלפל
1 ראש שום שלם
3/4 כוס יין לבן יבש
2 כוסות מרק עוף צח רותח
1 כפית קורנפלור
2 כפות שמנת צמחית
1/4 כפית פפריקה חריפה
אופן ההכנה
לנקות היטב את הכנפיים, לשטוף וליבש בנגבת נייר.
לחמם מחצית מכמות המרגרינה ואת השמן (רצוי בקדירה) ולהשחים את הכנפיים מכל הצדדים.
לתבל במלח ופלפל ולבשל 10-15 דקות על להבה נמוכה.
להוציא את נתחי העוף מהקדירה .
לקלוף ולמעוך את שינים השום.
להוסיף את שארית המרגרינה לקדירה ולטגן את השום עד שהוא מתרכך. (לערבב עם כף עץ)
להוסיף יין, להביא לידי רתיחה ולבשל במשך 3 דקות.
להחזיר את הכנפיים לקדירה ולצקת פנימה את המרק הרותח.
לכסות ולבשל 20-30 דקות
לערבב את הקורנפלור עם השמנת הצמחית בקערה קטנה, לבחוש פנימה 3 כפות מנוזלי הבישול ולהוסיף את הפפריקה החריפה.
להוסיף את תערובת השמנת לקדירה ולבשל כ-3 דקות.
להגשה:
לסדר את הכנפיים בכלי הגשה (רצוי מחומם )ולצקת עליהן את הרוטב.
נהדר להגשה עם שעועית ירוקה ומחית תפוחי אדמה.
מגיש: ליאת
מקור:
שתף את המתכון