הוראות הכנה
מרכיבים
כנפיים של עוף
50 גרם מרגרינה
כף שמן
מלח,פלפל
1 ראש שום שלם
3/4 כוס יין לבן יבש
2 כוסות מרק עוף צח רותח
1 כפית קורנפלור
2 כפות שמנת צמחית
1/4 כפית פפריקה חריפה
אופן ההכנה
לנקות היטב את הכנפיים, לשטוף וליבש בנגבת נייר.
לחמם מחצית מכמות המרגרינה ואת השמן (רצוי בקדירה) ולהשחים את הכנפיים מכל הצדדים.
לתבל במלח ופלפל ולבשל 10-15 דקות על להבה נמוכה.
להוציא את נתחי העוף מהקדירה .
לקלוף ולמעוך את שינים השום.
להוסיף את שארית המרגרינה לקדירה ולטגן את השום עד שהוא מתרכך. (לערבב עם כף עץ)
להוסיף יין, להביא לידי רתיחה ולבשל במשך 3 דקות.
להחזיר את הכנפיים לקדירה ולצקת פנימה את המרק הרותח.
לכסות ולבשל 20-30 דקות
לערבב את הקורנפלור עם השמנת הצמחית בקערה קטנה, לבחוש פנימה 3 כפות מנוזלי הבישול ולהוסיף את הפפריקה החריפה.
להוסיף את תערובת השמנת לקדירה ולבשל כ-3 דקות.
להגשה:
לסדר את הכנפיים בכלי הגשה (רצוי מחומם )ולצקת עליהן את הרוטב.
נהדר להגשה עם שעועית ירוקה ומחית תפוחי אדמה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון