הוראות הכנה
מרכיבים
2 פלפלים
1 גזר
1 בצל גדול לא קלוף
2 ראשי שום
2 כוסות רוטב סויה יפני
1/4 כוס סאקי
1/2 כוס דבש
1 כוס סוכר חום
פלפל שחור גרוס
2 כפות מרגרינה בטעם חמאה או 2 כפות שמנת צמחית
מעט מיץ לימון
אופן ההכנה
1. קולים וחורכים היטב את הפלפלים, הגזר, הבצל וראשי השום (השום צריך להתרכך מעט בקלייה).
2. מכניסים לסיר, מוסיפים 2 כוסות רוטב סויה, סאקי, דבש וסוכר. מתבלים בפלפל שחור גרוס ומבשלים על אש קטנטנה כ-30 דקות.
3. מרסקים בבלנדר ומעבירים דרך מסננת דקה. לפני ההגשה, מחממים את הרוטב ומוסיפים מרגרינה בטעם חמאה או שמנת צמחית לעיבוי הרוטב, ומעט מיץ לימון.
מגיש:
מקור: עמיר אילן
שתף את המתכון