חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חצילים בסויה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

חצילים בסויה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
6 חצילונים קטנים או 2 חצילים רגילים קטנים מאד
6 כפות רוטב סויה
4 כפות סאקה, או יין לבן יבש
2 כפיות סוכר
2 כפיות זנגביל קצוץ
1 בצל ירוק קצוץ דק
אופן ההכנה
חוצים כל חצילון לאורך, וחורצים בכל מחצית שני חריצים לאורך על צד הקליפה. אם משתמשים בחציל רגיל חותכים כל חציל לאורכו ל-6. מבשלים את החצילים במי מלח רותחים כשש עד שבע דקות עד שהם רכים דיים. מוציאים ומסננים. מניחים בכלי הגשה. מערבבים בקערה את כל שאר החומרים (למעט הבצל הירוק) עד שהסוכר נמס. יוצקים על החצילים ומניחים בצד כשעה. לפני ההגשה מפזרים את הבצל הירוק מעל.
מגיש: dylam
מקור: שף ישראל אהרוני מתוך הספר ארוחות ערוכות
שתף את המתכון