השנה היה חורף אכזרי, לא? אייל עמד להתגייס לקורס טייס.
בינתיים הוא עשה חיים והיה הרבה בחוץ
והיה קר שם בחוץ
והתשובה היתה מרק
אבל המרק היחידי שאייל קיבל אצלינו היה מרק 10 שמוכן בתוך 2 דקות, שזה אחלה, אבל לא ממש..
והבטחתי לעשות מרק רציני. רק שלא יצא
הגיע ערב הגיוס, כל החבר'ה ישבו אצלינו בבית, מסביב לשולחן הגדול, במין ערב-אחרון-באזרחות לאייל, ואז זה קרה....
|
|
השנה היה חורף אכזרי, לא? אייל עמד להתגייס לקורס טייס.
בינתיים הוא עשה חיים והיה הרבה בחוץ
והיה קר שם בחוץ
והתשובה היתה מרק
אבל המרק היחידי שאייל קיבל אצלינו היה מרק 10 שמוכן בתוך 2 דקות, שזה אחלה, אבל לא ממש..
והבטחתי לעשות מרק רציני. רק שלא יצא
הגיע ערב הגיוס, כל החבר'ה ישבו אצלינו בבית, מסביב לשולחן הגדול, במין ערב-אחרון-באזרחות לאייל, ואז זה קרה....
|
הוראות הכנה
מרכיבים
120 גרם (קופסא וחצי) עגבניות מרוסקות
או
800 גרם (1 קופסא) עגבניות מרוסקות ועוד קופסא ממוצעת של רסק עגבניות
5 שיני שום
3 בצלים גדולים
7 תפוחי אדמה
1 גמבה
כוס וחצי אורז
אבקת שום
פלפל שחור
אורגנו
שמיר
פטרוזיליה
אבקת מרק עגבניות/בצל
אופן ההכנה
לטגן בשמן טבעות בצל ושום קצוץ, עד שמזהיב.
להוסיף את העגבניות
לחתוך את הגמבה ולהוסיף.
לטגן 5-10 דקות עד שמבעבע.
להוסיף מים (שיהיו בכמות כפולה מנפח התערובת שבסיר)
לערבב מידי פעם עד שרותח
להוסיף אבקת מרק
לערבב
להוסיף קוביות גדולות של תפוחי אדמה ואורז
לתבל
לבשל עד שהאורז ותפוחי האדמה מוכנים (ומספיק רכים)
ואז להוסיף פטרוזיליה ושמיר קצוצים
להמשיך לבשל עוד כמה דקות ולהגיש........... חם!!!!!!!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון