הוראות הכנה
מרכיבים
4 ביצים
1/3 כוס שמן סויה או קנולה
1/2 כוס משקה סודה לשתיה (מבקבוק. לא אבקה- שימו לב!!!)
1 כף שטוחה מלח
1 כוס קמח מצה
-----------
סיר גדול עם מים רותחים + 2 כפות א. מרק עוף
אופן ההכנה
*פותחים את הביצים לתוך קערה, מוסיפים את השמן, הסודה והמלח ומערבבים היטב
*מוסיפים קמח מצה ומערבבים ידנית כחמש דקות עד שמתקבלת עיסה אחידה.(לא להוסיף קמח מצה כדי להסמיך)
* מכסים ומכניסים למקרר לארבע שעות. (אפשר גם יותר)
*מרתיחים בסיר גדול את המים עם אבקת מרק. יוצרים בידים לחות כדורים קטנים מהעיסה. (להשתדל שהעיסה תרטב כמה שפחות- כדי שלא תתרכך)
* מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות.
*מוציאים מהסיר בכף מחוררת ומעבירים למרק.
מגיש:
מקור: ביתי
שתף את המתכון