הוראות הכנה
מרכיבים
1 לשון בקר
4 כפיות ממרח קארי אדום
4 גרגרי פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
1 בצל חתוך לרבעים
1 בצל פרוס דק
3 שיני שום חצויות
1 שן שום קצוצה דק
3 פלפל צ'ילי חצויים
1 פלפל צ'ילי קצוץ דק
2 כפיות מלח
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה
ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מוסיפים מלח. מכניסים פנימה את הלשון. מוסיפים 2 כפיות ממרח קארי אדום, פלפל אנגלי, שיני שום חצויות, בצל חתוך לרבעים, עלי דפנה ופלפלי צ'ילי חצויים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים כך כשעתיים ומדי פעם הופכים את הלשון. לאחר שעתיים מורידים מהאש ומצננים. מקלפים את הלשון ופורסים לפרוסות לא דקות אך גם לא עבות.
מחממים שמן במחבת רחבה. מטגנים את הבצל להזהבה ומוסיפים את השום הקצוץ והצ'ילי הקצוץ. מטגנים קלות ומוסיפים את פרוסות הלשון. לאחר הקפצה קלה ביחד מוסיפים כוס מים ושתי כפיות ממרח קארי אדום. מערבבים היטב ומצמצמים עד שלא נשארים כמעט נוזלים. מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון