חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אוכף טלה ממולא מוגש ברוטב יין אדום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה מאד חגיגית, שלמרות המאמצים הקשורים בהכנתה, היא שווה כל רגע.
אוכף טלה ממולא מוגש ברוטב יין אדום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה מאד חגיגית, שלמרות המאמצים הקשורים בהכנתה, היא שווה כל רגע.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 אוכף טלה במשקל של כ-1.8 ק"ג
1 קישוא חצוי לאורך כאשר כל חצי מחולק שלשלושה חלקים לאורך
150 גרם פטריות שמפיניון
½ בצל קצוץ דק
1 שן שום קצוצה
מעט מלח
2 כפות שמן זית
1 כוס יין אדום מתוק
2 כפות רוטב צ'ילי חריף מתוק
אופן ההכנה
במחבת גדולה (שניתן להכניסה לתנור) מחממים את שמן הזית. מטגנים קלות (ממש קלות) את קישואים ומניחים בצד. מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את השום והפטריות. מטגנים ביחד כשלוש דקות, מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
חותכים את אוכף הטלה באמצעו לאורך לשני חלקים. כל חלק פותחים מעט כך שנוצר מעין כיס לאורך שניתן למלאו. בכל כיס שכזה שמים 3 רצועות קישוא ומחצית מכמות הפטריות המטוגנות עם הבצל. סוגרים את האוכף ומגלגלים. עם חוט (אם אין חוט מיוחד, בהחלט ניתן להשתמש בחוט תפירה) קושרים את האוכף כך שלא יצא ממנו המילוי ובטיגון הוא ישמור על צורתו הגלילית. חוזרים על הפעולה גם במחצית האוכף השנייה. באותה מחבת מניחים את שני חצאי האוכף כאשר צד השומן כלפי מטה. מטגנים על אש גבוהה במשך כ-10 דקות. הופכים וממשיכים לטגן 5-7 דקות נוספות. מכבים את האש. מטים מעט את המחבת, בזהירות, ובעזרת כף מוציאים את מרבית השומן שניגר (אך משאירים מעט). מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 25-30 דקות. מוציאים מהתנור ומשהים לנוח מעט.
בעזרת סכין מורידים את החוטים מסביב לאוכף ופורסים בזהירות פרוסות אחידות ומניחים בצלחות ההגשה. נפטרים מעודף השומן במחבת. מחזירים את המחבת לאש גבוהה ויוצקים פנימה את היין האדום. מגרדים עם כף עץ את המשקעים שנוצרו בתחתית המחבת). מוסיפים את רוטב הצ'ילי ומעט מלח ומצמצמים לכדי מחצית כמות הנוזלים. מסננים.
יוצקים בערך כף-2 כפות רוטב לכל סועד על מנת הכבש. מגישים מייד.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון