הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג דג נילוס חתוך
3 פלפלים אדומים
3 פלפלים ירוקים
3 פלפלים צהובים
1 גזר גדול
1 בצל גדול
4 שיניי שום
1 פלפל צ'ילי אדום גדול
2 תבליות קנור בטעם צ'ילי
מלח
פלפל
כמון
אופן ההכנה
משמנים תבנית פיירקס גדולה מסדרים בתוכה את הדג וממליחים את הדג
חותכים את כל הירקות : את הפלפלים לריבועים ואת הגזר לרבעים
בסיר גדול מחממים שמן רצוי זית מאדים 5 דקות את הזר והבצל מוסיפים את השום ומאדים עוד 5 דקות מוסיפים את כל הפלפלים החתוכים ומערבבים שמים קצת מלח ,פלפל שחור וכמון נותנים להתבשל כ7 דקות ואז מוסיפים פלפל צ'ילי שלם שטוף ושתי קוביות קנור מערבבים טוב טוב, מכסים את הסיר ונותנים לירקות להבשל על אש בינונית כ 20 דקות(מערבבים מדי פעם).
מכבים את האש ובעזרת מצקת שמים את הירקות על הדג.
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות ואופים את הדג בתנור כ45-50 דקות הפלפלים צריכים מעט להשרף. מוציאים מהתנור זורקים את פלפל הצ'ילי ומגישים .
מגיש:
מקור: גלה אורלוב
שתף את המתכון