הוראות הכנה
מרכיבים
3. כוסות מים פושרים
1. כף שמרים יבשים
¼ כוס דבש או דבשה
1. כוס אבקת חלב
7-6 כוסות קמח מלא
1. כף מלח
¾ כוס שמן או חמאה
2-1 כוסות קמח ללישה. (קמח לבן או קמח לחם)
אופן ההכנה
ממיסים את השמרים במים ודבש, מוסיפים את הקמחים והחומרים היבשים פרט למלח לנוזלי השמרים.
לשים עד שנוצר בצק הנפרד מדפנות הקערה, מוציאים לשולחן עבודה ולשים עוד כ-10 דקות,מוסיפים את המלח ומסיימים את הלישה.
משמנים קערה גדולה ומניחים בה את הבצק ומגלגלים עד שהבצק משומן כולו.
מתפיחים עד להכפלת הנפח.
מוציאים את האוויר ויוצרים שני ככרות,מתפיחים שנית עד להכפלת הנפח.
חורצים חריצים בבצק, מתיזים מים בהתזה ישירה ומכניסים לתנור שחומם ל-220 מעלות.
אופים כחצי שעה עד שהלחם חלול בנקישה על תחתיתו.
מגיש:
מקור: אשת_פוטיפר
שתף את המתכון