הוראות הכנה
מרכיבים
250 גרם שוקולד מריר (70%), קצוץ
100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
3 כפות דבש
100 גרם שקדים טחונים
100 גרם משמש מיובש, קצוץ דק
50 גרם אגוזים קלויים, קצוצים דק
200 גרם עוגיות "אמרטי", מרוסקות דק
אופן ההכנה
ממיסים את השוקולד עם חמאה ודבש במיקרוגל. בוחשים עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
מוסיפים שקדים, משמש, אגוזים ו3/4- מכמות העוגיות. מצננים ומעבירים למקרר למשך שעה-שעתיים עד להתייצבות.
על גבי נייר אפייה עורמים גליל של התערובת ומגלגלים לצורת נקניק. עוטפים ומקררים למשך חצי שעה.
מוציאים מהמקרר, פותחים את ה"אריזה" ומגלגלים על מצע של פירורי העוגיות שנותרו. עוטפים בנייר אפייה וברדיד אלומיניום (כדי שהנקניק לא יספוג טעמים וריחות) ומחזירים למקרר. מקפיאים לפחות שעתיים לפני שאפשר לפרוס דק-דק ולהגיש.
אני מציעה להגיש את הפרוסות הדקיקות עם קולי פירות ליד כדי לשבור את הטעם ה"שוקולדי".
מגיש:
מקור: אשת_פוטיפר
שתף את המתכון